Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Voordelen van crowdfunding

Binnen 3 weken geld op je bank

Crowdfunding is een snelle manier van investeren. MKB bedrijven komen bij de bank niet meer aan bod en de procedure duurt (ons inziens) te lang. Via crowdfunding, mits je het goed doet, kun je je investering al binnen 3 weken op de bank hebben staan.

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding is een marktplaats van geld. Er is vraag en aanbod van geld. OAMKB werkt nauw samen met Geldvoorelkaar.nl. Hier worden aanvragen op geplaatst. De "crowd" belegt kleine bedragen in een zelf gekozen onderneming. De ondernemer presenteert zijn of haar plannen op de site van Geldvoorelkaar.nl en vraagt geïnteresseerden om de plannen voor een stukje (vaak een paar honderd euro) mee te financieren. De meeste investeerders ken je als ondernemer niet.

Crowdfunding is een marktonderzoek

Investeerders beleggen graag in bedrijven waar ze een toekomst of een goed plan in zien. Wanneer een businesscase wel of niet door de "crowd" wordt gewaardeerd, geeft dit meteen het antwoord op je marktonderzoek. Je kunt al een aanvraag plaatsen voordat je zelf kosten maakt voor de opstart van je onderneming of je project om te zien of je idee aanslaat.

Crowdfunding is een marketingtool

Als aanvrager kun je je klanten een incentive bieden: iets extra's waar je weer klanten mee trekt. Bijvoorbeeld als je een horeca ondernemer bent en je vraagt een financiering voor een verbouwing, bied je een barkruk voor de investeerder met zijn eigen naam erop.
Met crowdfunding bouw je een fanbase op en een netwerk. Als ondernemer moet je je eigen aanvraag promoten. Je begint met je intimi (familie en vrienden). Je legt hen je propositie voor (begrijpen ze waar je de investering voor nodig hebt en zouden ze in je investeren?). Vervolgens richt je je op je netwerk. Je zorgt dat al je relaties je aanvraag te zien krijgen en deze met je mee verspreiden. Verspreiden doe je via social media, via mail en via persoonlijk contact. Zo bouw je meteen draagvlak en bekendheid op. OAMKB is één van je fans en we promoten je graag in ons eigen grote netwerk.