Salarisadministratie in Roermond
vraag nu vrijblijvend een offerte aan,
klik hier
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!

Goede salarisadministratie Roermond: houd je personeel tevreden

OAMKB Venlo
Dorpsstraat 64C
6074 GD Melick
KvK: 52671186

06 - 13 30 34 71
cor.vandevorst@oamkb.nl


Ik ben Cor van de Vorst. Veel ondernemers in het MKB zijn als kleine zelfstandige begonnen. Als het werk toeneemt, komt er een moment dat je hulp nodig hebt, je gaat personeel in dienst nemen. Dan wordt het snel erg ingewikkeld, je moet voldoen aan allerlei wetten binnen de salarisadministratie Roermond, het salaris op tijd uitbetalen, contracten opstellen etc. Dan ligt de keuze voor een salarisadministrateur voor de hand. Met meerdere personeelsleden kun je beter de Roermondse salarisadministratie uitbesteden. Hoe gaat het uitbesteden van de salarisadministratie in zijn werk, wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen bij het uitbesteden van de salarisadministratie Roermond?

OAMKB heeft de alle software voor salarisadministratie Roermond uitvoerig getest. Neem contact op met OAMKB en leer hoe je maar liefst 70% van de tijdsinvestering in de boekhouding kunt besparen!

Wat is van belang bij de salarisadministratie?

Je hoeft geen salarisadministrateur te zijn om te beseffen dat jouw personeel netjes op tijd betaald moet worden. Dat ben je niet alleen verplicht. Als je niet goed omgaat met de financiële belangen van jouw personeel, zullen ze ook minder gemotiveerd zijn om extra inzet te tonen. Daarom is een nauwgezette salarisadministratie van groot belang voor elke ondernemer binnen het MKB. Dit zijn de belangrijkste zaken waar een salarisadministrateur rekening mee moet houden:

 • Alle gegevens van het personeel moet worden geregistreerd zoals naam, adres en bankgegevens
 • Contracten moeten worden opgesteld onder de juiste voorwaarden en wettelijke verplichtingen
 • Bij aflopende contracten moet er een signaal zijn voor eventuele verlenging of beëindiging
 • Opbouw van salarissen moet conform de huidige wetgeving opgesteld worden
 • Het salaris moet op tijd worden uitgekeerd voor alle personeelsleden
 • Branche specifieke CAO regelingen zoals overtijd, vakantieregelingen en pensioenen moeten doorgevoerd worden
 • Vragen van personeel over de loonstrook moeten afgehandeld worden

Dit zijn slechts een aantal zaken die een salarisadministrateur moet regelen. Als er bepaalde aspecten niet kloppen, kan dat een grote impact hebben op de onderneming. Niet alleen wat betreft het personeel, ook de fiscus kijkt mee of de salarisadministratie Roermond goed op orde is. Het uitbesteden van de salarisadministratie kan je veel problemen besparen.

Salarisadministratie Roermond uitbesteden

Als ondernemer moet je bezig kunnen zijn met de kernactiviteiten. Producten, diensten, productiewerkzaamheden en levering aan de klanten. Als je ook nog eens de salarisadministratie moet afhandelen, zul je tijd en geld verliezen. Voor een ondernemer in het MKB is het in dienst nemen van een salarisadministrateur vaak een te hoge kostenpost. Gelukkig kun je de Roermondse salarisadministratie ook uitbesteden.

Op zoek naar een geschikte salarisadministrateur? Vraag direct een salarisadministrateur offerte aan bij OAMKB voor één van onze gespecialiseerde vakmensen.

Bij de keuze van een geschikt persoon waar je de salarisadministratie aan kunt uitbesteden stel je uiteraard een aantal eisen zoals:

Professionaliteit

Een aantal salarisadministrateurs werken heel goedkoop. Dat komt omdat achter de schermen de salarisadministratie te Roermond wordt doorgezet naar een stagiaire. Als je de salarisadministratie uitbesteed wil je een beroep kunnen doen op een professional met aantoonbare credentials.

Branche specifieke kennis

De salarisadministratie te Roermond binnen een bouwbedrijf is niet gelijk aan de salarisadministratie in een horeca zaak. Zaken als overtijd, werken in het weekend en branche specifieke CAO regelingen spelen een grote rol bij de samenstelling van de loonstrook. Kies voor een salarisadministrateur die bekend is binnen de branche.

Schaalbaarheid

Als je als ondernemer je eerste personeelslid in dienst neemt kan het snel toenemen. Die eerste persoon geeft je plotseling enorm veel ruimte om de bedrijfsactiviteiten te laten groeien. Je denkt niet meer aan gisteren, maar aan morgen. Is jouw salarisadministratie schaalbaar, kan jouw salarisadministrateur overweg met een snelle groei van de organisatie?

Overdragen van werkzaamheden

Het is mogelijk dat je de salarisadministratie in Roermond over wilt dragen of over moet dragen. Kun je op korte termijn een vervanging regelen, of kan jouw salarisadministrateur dat voor je doen? Wed nooit op één paard, zorg altijd dat je kunt overstappen.

Wijzigingen in de salarisadministratie

In 2016 is er een nieuwe regelgeving ingevoerd voor personeelsleden. Voor de meeste werknemers bieden deze nieuwe regels voordelen. Met een economie die aantrekt en een besteedbaar inkomen dat toeneemt lijken er eindelijke betere tijden aan te breken, voor zowel werknemer als werkgever. Dat betekent ook dat nieuwe contracten moeten worden aangepast en oude contracten onder de loep moeten worden genomen. Het opstellen en evalueren van contracten hoort ook thuis in de salarisadministratie. Vijf nieuwe regels zijn:

 1. Er is een verhoging voor het maximum bedrag van de arbeidskorting
 2. De algemene heffingskorting is in grotere mate afhankelijk van het inkomen
 3. De loonheffing is lager geworden
 4. De heffingspercentages in de eerste en tweede schijf zijn lager, de derde schijf is verlengd
 5. De ontslagwet is aangepast, er is een nauwgezette documentatie vereist bij ontslag

OAMKB geeft advies aan ondernemers binnen het MKB omtrent belastingzaken, neem gerust even contact op

Salarisadministratie in Roermond uitbesteden spaart tijd én kosten

Dat het uitbesteden van de salarisadministratie te Roermond de ondernemer tijd bespaart zal geen verrassing zijn, dat je er ook kosten mee kunt besparen zul je misschien niet direct verwachten. Toch is het uitbesteden van de salarisadministratie in Roermond aan een specialist vaak kostenbesparend. Allereerst heb je meer tijd en mankracht om bedrijfsgerelateerde werkzaamheden uit te voeren. De salarisadministrateur kan betere contracten opstellen waar je nu en op de langere termijn voordeel mee kunt behalen. Het bijhouden van de salarisadministratie kan voor een groot deel worden geautomatiseerd, dat verminderd het aantal menselijke fouten. Bij een conflict over het salaris kan de externe partij die de salarisadministratie ten uitvoer brengt de zaak objectief bekijken en beoordelen. Dat voorkomt ook wrijving tussen werkgever en werknemer.

Het uitbesteden van de Roermondse salarisadministratie is niet zozeer de zaken uit handen geven, het is een samenwerkingsverband aangaan met een betrouwbare partner, een salarisadministrateur die jouw belangen behartigd. Een goede salarisadministratie te Roermond heeft als gevolg dat je met de minste kosten de beste resultaten behaalt en jouw personeel zal je dankbaar zijn. De complexe regelgeving omtrent salarissen, premies en heffingskortingen kan overweldigend zijn. Kies daarom voor een salarisadministrateur die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in jouw branche.

De salarisadministratie uitbesteden is voor een ondernemer in het MKB een grote stap. Het is ook een fase waarin een onderneming uit gaat groeien van een klein bedrijf tot een echte onderneming. Kies daarom de beste partners waar je op kunt bouwen en waarmee je kunt groeien.

Vraag direct bij OAMKB een offerte aan en breng jouw salarisadministratie in Roermond op orde!

Meer interessante topics:

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X