Online administraties
& Financieel professionals
voor de medici

Medisch specialist heeft meer mogelijkheden dan je denkt

Als medisch specialist lijkt het soms alsof je vanaf een eilandje werkt dat ver ligt van andere vakgenoten. Niet alleen zijn er de concurrenten die je wellicht liever op afstand houdt, er is vaak ook weinig contact met andere specialisten die jouw eigen vakgebied overlappen of aanvullen. Als medisch specialist is het verstandig om verder te kijken dan je eigen praktijk, wat naast medische behandelingen ook strekt tot administratieve zaken. Wat er zoal mogelijk is voor de medisch specialist op het gebied van samenwerking en administratie kun je op deze pagina lezen.

Ben jij een medisch specialist die liever bezig is met zorg verlenen dan met de administratie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de financieel professionals van OAMKB.

Van ziekenhuis naar maatwerk zorgverlening

Wanneer je al wat langer meeloopt als medisch specialist, ken je ongetwijfeld de restricties van het traditionele ziekenhuis en de soms moeizame weg die een cliënt moet doorlopen om de juiste zorg te krijgen. Omdat de zorg momenteel flink aan het veranderen is, brengt dat ook financiële consequenties met zich mee. De tarieven van de medisch specialist komen onder druk te staan, niet alleen voor de gevestigde professionals maar ook voor de nieuwkomers in de medische dienstverlening. Dat betekent overigens niet dat het allemaal kommer en kwel is in deze sector, nieuwe vormen van zorg verlenen brengen ook nieuwe kansen met zich mee.

Opleiding voor specialisme

Er bestaat een grote vraag naar specialisten, die moeten uiteraard ook opgeleid worden. De manier waarop educatie wordt ingericht en er les wordt gegeven verandert al net zo snel als de zorgverlening naar cliënten toe. Per regio kan het aanbod flink verschillen, gelukkig maakt internet het al redelijk eenvoudig om de juiste ingang te vinden.

Economische keuzes

Een groot deel van de omzet komt voor veel medisch specialisten van de grote verzekeraars. Die hebben ruimte om hun budget in te delen en zo tegemoet te komen aan de belangen van de organisatie en hun klanten. Kwaliteit speelt een belangrijke factor bij de verdeling van het budget, het is daarmee van belang dat je als medisch specialist voldoet aan alle eisen die er aan professionals in de medische sector worden gesteld. Dat geldt niet alleen voor het diploma, maar ook voor de wijze waarop de organisatie is ingericht, en of de praktijk toekomstbestendig is. De prijs speelt uiteraard ook mee, het is de uitdaging om een hoge kwaliteit dienstverlening te leveren op basis van scherpe tarieven voor de cliënt of zorgverzekeraar.

Inzetten op innovatie

De innovaties binnen de gezondheidszorg volgen elkaar in hoog tempo op. En dat is goed nieuws voor zowel de aanbieder als afnemer van de medische zorg. Denk aan monitoring op afstand, communicatie via digitale kanalen, maatwerk oplossingen op basis van uitgebreide informatie over de cliënt, virtual reality therapie en 3D printing om maar enkele voorbeelden te noemen. Zo kan de cliënt beter geholpen worden met minder druk op de zorgverlener.

Medisch specialist voor ouderenzorg

Je moet als medisch specialist uiteraard ook rekening houden met de trends in de samenleving. Zo wordt zorg voor ouderen steeds belangrijker, de maatschappij vergrijst waardoor er behoefte bestaat aan gespecialiseerde zorg voor senioren. Niet alleen is de behoefte aan zorg anders, senioren hebben doorgaans ook meer medische klachten en zijn minder mobiel. Dit leidt tot een nieuwe manier van werken en de behoefte aan innovatieve samenwerkingsverbanden dichtbij de cliënten. Denk aan deze vormen:

 1. Focuskliniek: Deze werkwijze komt oorspronkelijk uit de productie industrie, waar het ‘focused factory’ genoemd wordt. De term ‘zorgstraat’ wordt ook vaak gebruikt, het betreft afdelingen met een zeer specifieke focus die onderling met elkaar communiceren.
 2. Zelfstandig behandelcentrum: In een ZBC werken twee of meer medisch specialisten samen, de dienstverlening komt in veel opzichten overeen met behandelingen in het ziekenhuis. Het betreft doorgaans de niet-klinische zorg waarbij opname niet vereist is.
 3. Eerstelijnscentrum: Steeds meer specialisten werken samen binnen een groter geheel, zo kunnen ze elkaar uitstekend aanvullen. Daarbij wordt rekening gehouden met de zorgvraag, de veranderende markt en de administratie die daarbij komt kijken.

OAMKB Zorg voor de medisch specialist

Onze financieel professionals zorgen ervoor dat de medisch specialist zich kan concentreren op zorg voor hun cliënten. Dit doen we op de volgende manieren:

 • Altijd en overal online en up- to- date, dus 24/7 inzicht in je cijfers
 • Het onderhouden van de financiële administratie zodat er meer tijd vrijkomt voor klantcontact.
 • De belastingaangiftes opstellen en indienen.
 • Maandelijks financiële rapporten zodat je altijd op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen.
 • Meer inzicht in de cijfers zodat het plannen van investeringen eenvoudiger wordt.
 • Persoonlijk advies van de OAMKB zorgprofessional omtrent de fiscale wet- en regelgeving.
 • Advies bij extramuraal opererende specialisten op het gebied van WTZI-instellingen.
 • Maatwerk voorlichting en advies om de praktijk verder te verbeteren voor een toekomstgerichte en gezonde organisatie.
 • Alles voor een vaste maandprijs, zonder verrassingen achteraf. Hebben we toch meer werk? Dan bespreken we dit eerst met je.

  Iedereen die in de zorg werkzaam is zal naast dienstverlening ook rekening moeten houden met de bedrijfsvoering. Jouw persoonlijke OAMKB adviseur helpt je hier graag bij. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.