Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Kindertehuis in Bulgarije

Augustus 2011

In 2011 hebben we gezocht naar een project waarbij wij een steentje kunnen bijdragen. Via de Lions Club in Bourgas is dit kindertehuis voorgedragen. Bij de ondersteuning van dit project gaat het om de relatie die je opbouwt met een instelling. Het is vooral van belang om geen geld te sturen, omdat medewerkers daar nauwelijks € 250,- per maand verdienen en een geldbedrag dan wel eens op een plaats terecht kan komen waar het niet voor bedoeld is.

Bij dit project is het belangrijk om eerst de relatie te leggen. Wij willen er zeker van zijn dat onze inspanningen goed terecht komen en dat het tehuis goed voor de kinderen is. Het tehuis is arm, maar schoon. In de twee bezoeken die we hebben afgelegd, hebben we geconcludeerd dat de leiding, de medewerkers begaan en betrokken zijn bij de kinderen. Het kindertehuis ontvangt hulp uit verschillende richtingen, o.a. ook van de EU bij de bouw van familiewoningen, waardoor de kinderen er na hun 7e jaar ook kunnen blijven.

Bij het eerste bezoek was belangrijk te inventariseren wat er nodig is. Voordat we voor de eerste keer contact maakten, is ons uitdrukkelijk gevraagd niet voor “Sinterklaas” te gaan spelen en dus niets mee te nemen. De leiding van het kindertehuis wil met beleid de spullen verdelen, zodat de kinderen niet van slag raken door verkeerd speelgoed of teveel ineens.

In Nederland hebben we spullen genoeg. Het gaat erom om feedback van het tehuis te krijgen en de spullen te sturen die ze echt nodig hebben. Als organisatie heb je snel een pallet bij elkaar. Als iedereen die we kennen in zijn garage en zolder een opruiming haalt, de goede dingen eruit haalt en ditzelfde aan familie en vrienden vraagt, zijn de kinderen daar in Bulgarije er dolblij mee.

Als organisatie deden we altijd al in plaats van relatiegeschenken en kerstkaarten een donatie aan een goed doel. We zullen nu circa 4x per jaar één of meerdere pallets aan benodigd goed leveren aan het tehuis en steeds feedback vragen van het tehuis of de spullen goed terecht komen en gewenst zijn. Minimaal 1x per jaar bezoeken we zelf het tehuis.

Pascale Petiet