Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Bedrijfsjurist

Juridisch advies nodig bij het ondernemen? Bel Thomas Schramm gewoon even. 

Check op je online gemaakte overeenkomst €125,-

Bekijk onze tarievenpagina voor meer prijzen.

OAMKB Juridisch advies
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede


085-30 30794
thomas.schramm@oamkb.nl

Wat doet een bedrijfsjurist?

  • Een check op je online gemaakt overeenkomst
  • Juridische overeenkomsten maken
  • Advies bij conflicten

Een check op je online gemaakt overeenkomst

Je kunt makkelijk zelf juridische overeenkomsten maken met behulp van online tools. Heb je zelf een overeenkomst gemaakt met behulp van bijvoorbeeld www.vraaghugo.nl of https://overeenkomst.nu/ of https://www.zzpmodelovereenkomsten.nl/ of https://www.profsign.nl/contract ? Je hebt een standaard juridische overeenkomst gekregen. Het venijn van juridische overeenkomsten zit hem alleen wel in de details. Juist net die laatste verfijning en verduidelijking van de afspraken kan je duizenden euro´s schelen wanneer de overeenkomst door de partijen anders wordt uitgelegd. Juridische taal is niet gewoon Nederlands helaas, maar het moet beide partijen duidelijk zijn wat de afspraken zijn.

Om je het gemakkelijk te maken bieden wij een juridische check aan op je online gemaakte juridische overeenkomst voor 125,-. Mail je juridische overeenkomst naar info@oamkb.nl en onze bedrijfsjurist neemt contact met je op nadat hij jouw overeenkomst kritisch heeft doorgelezen.

Juridische overeenkomsten maken

Binnen OAMKB werken we vanuit verschillende specialisaties mee om jou als ondernemer het leven makkelijker te maken. De bedrijfsjurist maakt daarom aan om juridische documenten, zo weet je zeker dat je achteraf geen juridische problemen krijgt, of misverstanden met de partijen met wie je een juridische overeenkomst hebt gesloten.

Advies bij conflicten

Zelfs wanneer er een goede juridische overeenkomst is gemaakt, kan het voorkomen dat partijen onderling de afspraken anders uitleggen. Wanneer dit tot een juridisch gevecht leidt, zijn de advocaten de winnaars. Juridisch advies bij OAMKB houdt ook in: het voorkomen van juridische procedures. Hoe kun je een conflict oplossen voordat het een juridische strijd wordt?

Deze bedrijfsjurist werkt preventief

Juridische vraagstukken bevinden zich vaak in de negatieve sfeer. Er is iets niet volgens plan gegaan en nu moet het opgelost worden, het liefst met zo min mogelijk schade. Dit is waar veel mensen juristen voor inzetten: achteraf, als het schaap verdronken is !

Thomas Schramm, bedrijfsjurist van OAMKB, is een positief ingesteld mens en houdt ervan om negatieve zaken voor te zijn zodat ze niet ontstaan. Thomas gunt het jou om - als het even kan - niet op de blaren te hoeven zitten. Daarom zorgt Thomas ervoor dat jouw zaken juridisch goed geregeld zijn. Maar ook voor jou persoonlijk heeft hij de nodige aandacht. Want wat is echt belangrijk voor jou? Wat wil je bereiken ?

Weten wat je echt nodig hebt

Wat wil je eigenlijk precies vastleggen? En waarom? Waar draait het echt om?

Zodra we dat helder hebben, krijg jij de opties te zien waaruit je kunt kiezen. Je ziet dan waar de verschillende wegen naartoe leiden. Zo weet je welk juridisch middel je het beste kunt inzetten. Vervolgens kunnen we dit helemaal met je in orde maken.

Samenwerken: Agile voor het MKB

Bij OAMKB hebben we alle expertise in huis die een MKB ondernemer maar nodig kan hebben. Ook juridisch dus. Dit doen we bovendien in een team. Wanneer je bijvoorbeeld een (nieuwe) vennootschapsstructuur overweegt, brengen we een team voor jou aan tafel met bijvoorbeeld een fiscaal jurist, een accountant en de bedrijfsjurist Thomas Schramm. Jij brengt (eventueel met je partners) het doel in en wij bespreken integraal de mogelijkheden en consequenties. Na deze sessie zorgen we dat we met een eenduidig, integraal advies komen waarmee jij je risico’s grotendeels hebt afgedekt en tevens de administratieve en fiscale aspecten hebt afgedekt.

Pas op met knippen en plakken

Wil je juridisch vastleggen dat je samenwerkt? Wil je iemand een arbeidscontract aanbieden? Wil je je algemene voorwaarden, een privacy-statement of een huurovereenkomst opstellen of aanpassen? Veel mensen plukken dan iets van internet, knippen en plakken wat ze nodig hebben, passen het een beetje aan en om zeker te zijn dat er geen gekke dingen in staan, leggen het dan aan Thomas Schramm voor ter beoordeling. Over de schutting gooien mag altijd.Thomas Schramm haalt de fouten en de risico’s eruit en je hebt je overeenkomst weer terug in heldere, correcte juridische bewoordingen. Maar let op: knippen en plakken kost soms meer werk en geld dan het laten opstellen van een nieuw deugdelijk document.

Gaat deze overeenkomst jou helpen op het moment dat zaken anders lopen dan je had verwacht? Die vraag kunnen we pas beantwoorden als we weten wat je doel is met de overeenkomst; wat je wilt beschermen. Daarom raden we je aan eerst met Thomas in gesprek te gaan, voor je het internet opduikt.

Ken alle opties

Mogelijk heb je genoeg aan een korte overeenkomst. Het kan ook zijn dat je na jullie gesprek bepaalde risico’s niet wilt lopen, waardoor je een andere beslissing neemt. Er is in onze ogen niets zo belangrijk dan eerst alle opties bekijken voor je een besluit neemt. En daar kun je Thomas Schramm midden in de nacht voor wakker maken: sparren over de mogelijkheden.

Open en eerlijk

Er zijn mensen die liever niet alles vertellen. Een accountant die mijn hulp inschakelt, maar niet wil dat ik met de klant zelf praat. Een fiscaal jurist die niet durft te zeggen dat hij/zij mij heeft ingeschakeld. Mensen die bang zijn dat elke vraag meer geld kost of de controle te verliezen. Er zijn legio redenen waarom mensen niet alles open en eerlijk vertellen. Het advies houdt echter direct verband met de volledigheid en juistheid van de aangeboden informatie. Het is dus de aanbeveling om juist die openheid en eerlijkheid te geven. Ook over waar je bang voor bent (extra uren). Want je kunt alles van te voren helder afspreken, voor we aan de slag gaan. Alle verstrekte informatie met de grootste mate van discretie behandelt.

Alles inclusief

Elke eerste ontmoeting begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat OAMKB haar klanten echt wil helpen, zullen wij nooit achteraf iets factureren dat vooraf niet geaccordeerd is door jou. Vooraf wordt een vast bedrag afgesproken. Bij een lopend juridisch geschil, in het bijzonder de gerechtelijke procedure, is het heel moeilijk om vooraf een vast bedrag af te spreken. We maken dan deel- of budgetafspraken. Ver voor het einde van het budget in zicht komt, wordt met jou besproken hoe je verder wilt gaan. In de tussentijd is al het bellen, mailen, appen over jullie gemeenschappelijke doel inclusief. Zo hoef je nooit een drempel te voelen om vragen te stellen, een update te vragen, een overweging te bespreken. Dus je mag Thomas Schramm altijd even bellen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.