Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Horeca administratiekantoor online

Horeca is een prachtige branche om in te werken. Je kunt als ondernemer mensen laten genieten, het is uiteraard een heel sociale bedrijfstak waar je veel uit kunt halen als ondernemer én als mens. Er komen ook veel uitdagingen op je pad, denk maar aan de administratie die zeker in de horeca erg ingewikkeld kan zijn. Een horeca administratiekantoor inschakelen is dan de oplossing, door de administratieve zaken uit te besteden aan een horeca boekhouder die deze branche van binnen en van buiten kent kun je de boeken op orde houden. Met horeca automatisering kun je veel aspecten van de administratie zelf uitvoeren, de puntjes op de “i” besteed je vervolgens uit aan een financieel professional. Je hebt dan wel goede horeca software nodig, waarbij online werken het bijhouden van de administratie veel eenvoudiger maakt én betaalbaar houdt.

Meer weten over een horeca administratiekantoor online inrichten? Dan ben je bij OAMKB horeca aan het juiste adres! Neem direct contact op voor administratieve oplossingen op maat.

Het belang van goede horeca software

Moderne horeca software en hardware oplossingen kunnen de horeca onderneming veel voordeel opleveren. Hier zijn een aantal voorbeelden, waarvan je een deel wellicht nu al zal toepassen binnen het bedrijf:

 • Met smartphones of speciale zakcomputers worden bestellingen van de tafel doorgezet naar de keuken en naar het kassasysteem.
 • Muziek gaat via een speciale computer die niet alleen zorgt voor passende achtergrondmuziek, maar ook de auteursrechten en bijbehorende kosten automatisch voor je regelt.
 • Je weet precies hoeveel voorraad je hebt, bestellingen voor verse producten kunnen geautomatiseerd worden met horeca software.
 • De personeelsadministratie inclusief loonstroken automatisch genereren en verzenden bespaart je veel tijd en voorkomt discussie met werknemers.
 • Horeca automatisering laat je diverse werkzaamheden aan elkaar koppelen waardoor je overlappende processen niet dubbel hoeft uit te voeren.
 • Een horeca boekhouder knoopt de eindjes aan elkaar en zorgt dat de boekhouding altijd up-to-date is, en dat de aangiftes kloppen.

Horeca automatisering heeft de toekomst

Je staat er niet altijd bij stil hoeveel gebruik er nu al gemaakt wordt van horeca automatisering. Het “Internet of Things” gebruiken we vaker dan je denkt; computers, smartphones, tablets en kassasystemen werken samen via een internetverbinding. Hier wordt ook speciale horeca software voor ontwikkeld. Denk aan tablets die klanten hun eigen bestelling laten samenstellen, snelle en eenvoudige betalingen via draadloze pin apparaten, en de vele bezorgdiensten die werken op basis van webshops die je veel werk uit handen nemen. Uiteraard zal de menselijke factor voorop blijven staan, naast contact met klanten zul je ook personeel moeten aansturen. Horeca automatisering stelt je in staat meer aandacht te besteden aan producten, personeelsleden en klanten, en minder tijd te verspillen aan bonnetjes verwerken en de administratie op orde brengen. Door alle data die verwerkt moet worden door te zetten naar een horeca administratiekantoor online, houdt je als ondernemer meer tijd over voor de werkzaamheden die je echt leuk vindt om te doen.

Voordelen van online administratie

 • Waar je ook bent, je hebt altijd toegang tot je online administratie. Je hebt 24/7 inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming
 • Met online administratie maak je je facturen online en verstuur je ze digitaal naar je klant. Je online administratie houdt bij van wie je nog geld krijgt.
 • In de online administratie software maak je makkelijke koppelingen met je bankrekening. Het boekhoudprogramma leest de bankafschriften in. Dit bespaart tijd en verkleint de kans op fouten.
 • Online administratie is veilig: softwareleveranciers van boekhoudprogramma´s hanteren de meest recente veiligheidsmaatregelen.
 • Je bespaart tijd: handmatig invoeren hoeft niet meer. Zo scan je bijvoorbeeld bonnen makkelijk met je telefoon.
 • Je bespaart geld: door de efficiënte manier van werken is je online administratie goedkoper.
Om de zaak draaiende te houden en het maximale rendement uit jouw investeringen te halen is het verstandig om een goede horeca boekhouder in te schakelen. Daarbij is het prettig om samen te werken met een lokaal horeca administratiekantoor wanneer je face-to-face wilt overleggen, hoewel er uiteraard veel online geregeld kan worden via mail, chat en andere kanalen. OAMKB is een landelijk netwerk van financieel professionals die online dienstverlening koppelt aan lokale aanwezigheid. De horeca boekhouder doet meer dan cijfers tellen en de balans opmaken. Op basis van horeca software kunnen veel bedrijfsprocessen aan elkaar gekoppeld worden, door dit eenmalig op de juiste wijze in te richten kun je samen met de fiscalist bouwen aan de toekomst.

5 Tips om de administratie op orde te brengen

 1. Werk met hardware en software die gekoppeld kan worden voor data uitwisseling.
 2. Sla informatie beveiligd op in de cloud waarmee het 24/7 inzichtelijk is voor alle betrokken partijen.
 3. Laat een financieel professional de boekhouding uitwerken voor een sluitende administratie.
 4. Communiceer via online kanalen waar mogelijk, en in persoon wanneer je daar behoefte aan hebt.
 5. Kijk niet alleen naar vandaag, maak een plan voor de toekomst om verder te bouwen aan de onderneming.

Horeca administratiekantoor voor en door ondernemers

Ondernemen is vooruit kijken, dat geldt voor alle bedrijven. Bij de keuze voor een horeca administratiekantoor kies je voor een financieel professional die begrijpt waar je nu staat, maar ook met je vooruit kan kijken en jouw doelstellingen in focus zal brengen. OAMKB koppelt ondernemers aan de juiste financieel professional, ook voor andere specialistische kennis zo mogelijk bij je in de buurt kun je bij ons terecht. We werken met zelfstandige ondernemers die hun eigen lokale kantoor hebben. Door samen te werken binnen een landelijk dekkend netwerk van fiscalisten, juristen en accountants zijn ze in staat maatwerk oplossingen te bieden met een breed scala aan administratieve oplossingen. Hoewel horeca automatisering een belangrijke rol speelt mag het persoonlijke contact tussen ondernemer en financieel professional niet worden vergeten.

Vind direct uw horeca administratiekantoor en bouw samen verder aan een succesvolle horeca onderneming. Neem vandaag nog contact op met OAMKB voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Meer weten?

Kijk hieronder voor meer informatie: