Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Fiscalist

Uurtarief: €125,-

Bekijk onze tarievenpagina voor meer prijzen.

Een fiscalist is scherp in belastingvoordelen

Het voeren van procedures en bezwaren door de fiscalist

Wanneer je het niet eens met een belastingaanslag kun je daar bezwaar tegen aantekenen met behulp van een OAMKB fiscalist. De fiscalisten voeren bezwaarprocedures tegen de belastingdienst en beroepsprocedures bij de rechter. Dankzij jarenlange ervaring en kennis van onze OAMKB fiscalisten is de kans dat jij jouw doel bereikt groter als je ons inschakelt. Een goed advies betaalt zich altijd terug! 

Samen werk je beter

De belastingdienst kan het niet leuker maken en echt makkelijker wordt het ook niet. Zonder fiscaal advies wordt een belastingaangifte al snel te ingewikkeld voor de meeste particulieren, laat staan voor ondernemingen. Met een vakkundige fiscalist sta je sterker tegenover de belastingdienst en haal je meer voordeel uit jouw boekhouding.

Ondernemers hebben al genoeg te doen, bespaar tot 70% op jouw administratie! Neem hier contact op voor meer info

Een fiscalist ziet meer mogelijkheden

Als je droog naar de cijfers kijkt is een belastingaangifte niet eens zo moeilijk. Het kost tijd, maar daar is goede fiscale software voor beschikbaar. Bij een aangifte op basis van deze cijfers loop je voordelen mis. Ook als je belastingaangifte doet via de fiscale software van de Belastingdienst loop je voordelen mis. Wettelijke rechten, verborgen toeslagen en handige aftrekposten waar jij geen weet van hebt, maar de fiscalist wel. Daarom is het inschakelen van een fiscaal adviseur zeker geen overbodige luxe en al helemaal geen grote investering, want goed fiscaal advies verdient zichzelf altijd terug.

Vijf voordelen die jij laat liggen, maar de fiscalist niet

Getallen optellen en aftrekken lukt wel, dat hebben we al op de basisschool geleerd. De belastingdienst houdt van aangiftes op basis van eenvoudige rekensommen en de regering maak je daar helemaal gelukkig mee. Waarom denk je dat belastingvoordelen vaak zo goed verstopt zijn? Het lijken wel paaseieren! Hier zijn vijf voordelen waar elke ondernemer gebruik van kan maken en die je met fiscaal advies zult ontdekken.

1. Jaarlijkse BTW opgave

Normaal gesproken betaal je elk kwartaal BTW. Er zijn situaties waarin een jaarlijkse BTW aangifte beter is, bijvoorbeeld voor starters of kleine ondernemingen. Onder bepaalde omstandigheden kun je de BTW aangifte op jaarbasis indienen. Jouw fiscalist weet in welke situaties dat mogelijk is.

2. Een Stichting met Winstoogmerk

Je mag met een Stichting geen winst maken toch? Ook de BTW zou je niet kunnen terugvorderen. Dat is niet altijd het geval. In de eerste plaats mag een Stichting mensen in dienst nemen, vrijwilligersvergoedingen toekennen, kilometers vergoeden en externe diensten laten uitvoeren. Maar het is ook mogelijk een Stichting op te richten die wel BTW moet afdragen en deze ook mag aftrekken. Eigenlijk is het een gewoon bedrijf met een missie die vastgelegd wordt bij de notaris. Dat kan een heel eenvoudige manier zijn voor een “paraplu” Stichting met meerdere ZZP-ers waarin zelfstandige ondernemers in een collectief kunnen samenwerken. Vraag jouw fiscalist over de voorwaarden en gevolgen.

3. Afschrijvingen plannen

Voor de meeste afschrijvingen bestaan vastgestelde periodes. Soms kan het voordelig zijn om daarvan af te wijken. Bijvoorbeeld als er veel inkomsten op stapel staan. Dan kan het interessant zijn om uitgaves op dat boekjaar te plaatsen waardoor de winst lager wordt en er minder afdracht plaats hoeft te vinden. Door de credit en debet kolommen op vakkundige wijze te berekenen kun je veel afdracht van belastingen besparen. De fiscalist kan dat voor je regelen.

4. Privé of bedrijf?

Bij kleine zelfstandigen, eenmanszaken of ZZP-ers, welke naam je er ook aan geeft, speelt steeds weer de kwestie of een investering privé is of zakelijk, of gedeeld. De fiscaal adviseur kijkt vanuit het perspectief van de belasting, terwijl jij kijkt naar de persoonlijke situatie. Die andere manier van denken kan je veel besparen. Zaken waarvan je denkt dat ze privé zijn kunnen soms (deels) zakelijk zijn, uitgaven die je zakelijk wilt maken kun je soms beter later liggen. Die paar euro BTW nu kan je later veel geld kosten. Jouw fiscalist kan het kaf van het koren scheiden.

5. Laat ze maar controleren

Als je zelf na veel zweten de belastingaangifte hebt ingediend ben je trots, maar ook onzeker. Is die kolom wel goed ingevuld, zal die aftrekpost geaccepteerd worden? Een fiscalist gaat doelgericht te werk en dat ziet de controleur. Als een aangifte netjes is ingevuld zonder opvallende fouten en verdachte zaken betekent dat minder werk voor de controleur. Een goede fiscalist wekt vertrouwen op bij de belastingdienst.

Ben jij toe aan fiscaal advies van een vakkundige fiscalist? Neem contact op met OAMKB en doe er je voordeel mee!

Welke voordelen laat jij liggen?

Naast het beperken van de afdracht, kan een fiscaal adviseur ook suggesties doen voor financiële voordelen. Hierbij helpt het als jouw fiscalist, of iemand in het netwerk van OAMKB kennis heeft van jouw vakgebied. Stel je werkt in de bouw. Er zijn stimulansen om milieuvriendelijk te werken. Dat kan in de vorm van belastingvoordeel zijn, of middels subsidies. Maak daar gebruik van!

Als je partner bent in een BV is het mogelijk geld te lenen van jouw onderneming zonder rente te betalen. Anderzijds is het ook mogelijk om geld te lenen aan jouw bedrijf. Met deze twee geldstromen kun je privé investeringen en zakelijke investeringen soms zonder tussenkomst van banken regelen. Dat kan je veel geld besparen. Omdat jouw echtgenoot of echtgenote ook een belanghebbende is verdubbelt het bedrag dat je op en neer mag schuiven.

Dit zijn slechts twee voorbeelden die tijdens een fiscaal advies ter sprake kunnen komen. Een fiscalist kijkt naar jouw situatie en stelt een plan op. Een fiscaal adviseur levert maatwerk.

Automatiseer jouw boekhouding via OAMKB

Je hoeft niet alles uit handen te geven aan de fiscalist. Veel boekhoudkundige zaken kun je automatiseren. Fiscalisten zijn creatieve mensen die cijfers analyseren en interpreteren, het rekenwerk is met goede software voor een groot deel te automatiseren. Er zijn enkele manieren op jouw boekhouding te optimaliseren:

  • Werk via de Cloud via een online systeem voor jezelf en jouw fiscaal adviseur.
  • Maak (automatisch ingeplande) backups zodat je altijd een kopie bij de hand hebt.
  • Zorg dat facturen met enkele handelingen voltooid zijn en klaar voor verzending via templates.
  • Plan herhalende zaken vooraf in.
  • Stuur digitale herinneringen en aanmaningen direct wanneer dat nodig is.
  • Kies een fiscaal adviseur ter ondersteuning en als sparring partner.


Door jouw administratie op orde te (laten) brengen zul je veel tijd uitsparen en waarschijnlijk ook belastingvoordeel behalen. Een goede fiscalist gaat ook verder dan het verschaffen van fiscaal advies, het is een sparring partner waarmee je een toekomstplan kunt maken zodat je niet van dag tot dag hoeft te plannen, maar verder vooruit kunt kijken.

Kies nu de fiscalist die bij jou past via OAMKB! Neem hier contact op of mail naar info@oamkb.nl.