Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Fiscalist Utrecht: scherp in belastingvoordelen

Mijn naam is Rogier Cantor. De belastingdienst kan het niet leuker maken en echt makkelijker wordt het ook niet. Zonder fiscaal advies wordt een belastingaangifte al snel te ingewikkeld voor de meeste particulieren, laat staan voor ondernemingen. Met een vakkundige fiscalist in Utrecht sta je sterker tegenover de belastingdienst en haal je meer voordeel uit jouw boekhouding

Ondernemers hebben al genoeg te doen, bespaar tot 70% op jouw administratie! Neem hier contact op voor meer info.

 

Een fiscalist ziet meer mogelijkheden

Als je droog naar de cijfers kijkt is een belastingaangifte niet eens zo moeilijk. Het kost tijd, maar daar is goede fiscale software voor beschikbaar. Bij een aangifte op basis van deze cijfers loop je voordelen mis. Ook als je belastingaangifte doet via de fiscale software van de Belastingdienst loop je voordelen mis. Wettelijke rechten, verborgen toeslagen en handige aftrekposten waar jij geen weet van hebt, maar de Utrechtse fiscalist wel. Daarom is het inschakelen van een fiscaal adviseur zeker geen overbodige luxe en al helemaal geen grote investering, want goed fiscaal advies verdient zichzelf altijd terug.

Vijf voordelen die jij laat liggen, maar de fiscalist niet

Getallen optellen en aftrekken lukt wel, dat hebben we al op de basisschool geleerd. De belastingdienst houdt van aangiftes op basis van eenvoudige rekensommen en de regering maak je daar helemaal gelukkig mee. Waarom denk je dat belastingvoordelen vaak zo goed verstopt zijn? Het lijken wel paaseieren! Hier zijn vijf voordelen waar elke ondernemer gebruik van kan maken en die je met fiscaal advies zult ontdekken.

1. Jaarlijkse BTW opgave

Normaal gesproken betaal je elk kwartaal BTW. Er zijn situaties waarin een jaarlijkse BTW aangifte beter is, bijvoorbeeld voor starters of kleine ondernemingen. Onder bepaalde omstandigheden kun je de BTW aangifte op jaarbasis indienen. Jouw fiscalist te Utrecht weet in welke situaties dat mogelijk is.

2. Een Stichting met Winstoogmerk

Je mag met een Stichting geen winst maken toch? Ook de BTW zou je niet kunnen terugvorderen. Dat is niet altijd het geval. In de eerste plaats mag een Stichting mensen in dienst nemen, vrijwilligersvergoedingen toekennen, kilometers vergoeden en externe diensten laten uitvoeren. Maar het is ook mogelijk een Stichting op te richten die wel BTW moet afdragen en deze ook mag aftrekken. Eigenlijk is het een gewoon bedrijf met een missie die vastgelegd wordt bij de notaris. Dat kan een heel eenvoudige manier zijn voor een “paraplu” Stichting met meerdere ZZP-ers waarin zelfstandige ondernemers in een collectief kunnen samenwerken. Vraag jouw fiscalist te Utrecht over de voorwaarden en gevolgen.

3. Afschrijvingen plannen

Voor de meeste afschrijvingen bestaan vastgestelde periodes. Soms kan het voordelig zijn om daarvan af te wijken. Bijvoorbeeld als er veel inkomsten op stapel staan. Dan kan het interessant zijn om uitgaves op dat boekjaar te plaatsen waardoor de winst lager wordt en er minder afdracht plaats hoeft te vinden. Door de credit en debet kolommen op vakkundige wijze te berekenen kun je veel afdracht van belastingen besparen. De Utrechtse fiscalist kan dat voor je regelen.

4. Privé of bedrijf?

Bij kleine zelfstandigen, eenmanszaken of ZZP-ers, welke naam je er ook aan geeft, speelt steeds weer de kwestie of een investering privé is of zakelijk, of gedeeld. De fiscaal adviseur kijkt vanuit het perspectief van de belasting, terwijl jij kijkt naar de persoonlijke situatie. Die andere manier van denken kan je veel besparen. Zaken waarvan je denkt dat ze privé zijn kunnen soms (deels) zakelijk zijn, uitgaven die je zakelijk wilt maken kun je soms beter later liggen. Die paar euro BTW nu kan je later veel geld kosten. Jouw fiscalist Utrecht kan het kaf van het koren scheiden.

5. Laat ze maar controleren

Als je zelf na veel zweten de belastingaangifte hebt ingediend ben je trots, maar ook onzeker. Is die kolom wel goed ingevuld, zal die aftrekpost geaccepteerd worden? Een fiscalist in Utrecht gaat doelgericht te werk en dat ziet de controleur. Als een aangifte netjes is ingevuld zonder opvallende fouten en verdachte zaken betekent dat minder werk voor de controleur. Een goede fiscalist in Utrecht wekt vertrouwen op bij de belastingdienst.

Ben jij toe aan fiscaal advies van een vakkundige fiscalist in Utrecht? Neem contact op met OAMKB en doe er je voordeel mee!

 

24/7 online
beschikbaar

Omdat we online werken, zijn jouw cijfers 24/7 beschikbaar. Heb je vragen? Dan kun je bij jouw OAMKB partner terecht. In de tussentijd hoef je zelf maar één ding te doen, naast je onderneming runnen:

1. Maak een foto of scan van je facturen en upload deze in de door jouw OAMKB kantoor gebruikte bedrijfssoftware.
2. Wij regelen de rest!

Wat krijg je bij een maandabonnement van OAMKB?

 • Volledige inrichting van de boekhouding door een ervaren en opgeleide financieel professional
 • Toegang tot een passend online boekhoudprogramma, incl. boekhoudsoftware
 • Advies en uitleg van je persoonlijke financieel professional (3 uur)
 • Maandelijkse controle van je boekhouding
 • Aangiften omzetbelasting (BTW)
 • Opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP)
 • Aangiften inkomstenbelasting / vennootschapsbelasting
 • Deponeren van Kamer van Koophandel-stukken
 • Fiscale jaarrekening, opgesteld door je deskundige financieel professional
 • Bespreken van de cijfers van je onderneming en je ambities om samen tot een haalbaar, strategisch plan te komen om je onderneming vooruit te duwen (4x per jaar)
 • 24/7 bereikbaarheid voor advies, via mail / WhatsApp / telefoon

Jouw team

OAMKB Utrecht
Warinenpoort 29
3991 JZ Houten
KvK: 71988335
06 - 20 45 78 03
rogier.cantor@oamkb.nl

Wat vinden klanten van ons?

“Of de klant nu contant, met pin, Paypal, creditcard, bank of iDeal betaalt; het zit zo in mijn boekhouding. We hebben het hele proces gestroomlijnd toen we overstapten naar OAMKB Cuijk. Het fijne van Pieter Kuenen van OAMKB Cuijk vind ik de wijze van communiceren. Als ik een vraag heb waar ik direct antwoord op wil, dan kan ik bellen. Ideaal."

Fritz Abrahamz, Fritz Events

“OAMKB Sittard met Marina van Rossum is een kantoor met veel kennis en ervaring. Mijn administratie is hier in goede handen. Ga zo door!”

Luke Coolen, BinQ

“Ivon Geurts van Kessel van OAMKB Asten werkt heel kundig en secuur. Ze denkt tevens met je mee om je bedrijf kundig neer te zetten. En adviseert op allerlei mogelijke manieren.”

Anne-Marie Koppens, Praktijk Imala

Onze proactieve & kostenbesparende
werkwijze is al mogelijk vanaf € 95,-

Onze proactieve en kostenbesparende werkwijze is al mogelijk vanaf € 95,-, en de eerste maand kun je gratis uitproberen. Wil je daarna meer van onze diensten afnemen? Bekijk dan onze uitbreidingsmogelijkheden, uurtarieven en veelvoorkomende pakketten.

Laat je administratie inrichten door OAMKB en ontvang:

 • Volledige administratie (in- en verkoopfacturen, bankmutaties, vaste activa etc.)
 • Opstellen en indienen IB-aangifte (inclusief van levenspartner)
 • Btw-aangifte en VPB-aangifte
 • Opstellen eindejaar publicatie KvK inclusief notulen (bij een bv)

Wil je ook jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen met je eigen financieel professional?

Wil je ook een sparringpartner, een deskundige en ervaren financieel professional die de tijd neemt voor je en zich 100% voor je inzet om jouw bedrijf met het juiste advies naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op!