Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Financiering

Wat doe je liever: je administratie of groeien met je bedrijf? Neem nu contact op voor een financieel professional inclusief online administratie!

Quickscan financiering €350,-
Aanvraag financiering €2500,-

Bekijk onze tarievenpagina voor meer prijzen.

 

Een financiering is meer dan een zakelijke lening

OAMKB Financieringen & Crowdfunding
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede


085-30 30794
info@oamkb.nl

 

Financieringsbehoefte bepalen?

Bij OAMKB werken we met de volgende aanpak:

  • Samen bespreken we jouw situatie, wensen en alle factoren die relevant zijn voor het aanvragen van financiering
  • Vervolgens concretiseren we samen welke financiële behoefte je werkelijk hebt en welke bronnen hiervoor het meest geschikt zijn
  • Dan helpen wij je aanvraag zo vorm te geven dat je kans op succes maximaal is!

 

 

Bekijk hier de financieringsmogelijkheden voor jouw onderneming

Verschillende vormen van financiering

Een financiering kan diverse vormen aannemen:

  • Je vraagt de bank om jouw bedrijf of deelproject te financieren. Houd er rekening mee dat een lening niet hetzelfde is als een krediet.
  • Een leverancier kan de afnemer een langere betalingstermijn gunnen. Dat is ook een vorm van financieren waarin de leverancier steun geeft aan de afnemer.
  • Dan zijn er ook organisaties die debiteurenvorderingen overnemen. Je krijgt dan (een deel van) het uitstaande geld, maar hoeft zelf geen actie meer te ondernemen.

Belangen van de bank en de ondernemer

Je kunt naar de bank gaan met een goed idee en een goed humeur. Vervolgens word je afgewezen en je begrijpt niet waarom. Storingen in de communicatie tussen bank en ondernemer komen regelmatig voor. Dat komt vooral omdat banken andere belangen nastreven. Als ondernemer heb je alles netjes doorgerekend, en je weet dat je goed bent voor elke cent die je wilt lenen. Maar banken letten op andere zaken.
Een bank moet verantwoording afleggen voor elke lening die wordt uitgegeven. Ze staan onder streng toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Elke aanvraag wordt volgens strenge regels getoetst en als jouw innovatieve idee daar niet binnen past zal de bank het verzoek resoluut afwijzen. De handen van jouw accountmanager zijn gebonden, en dat is frustrerend voor de ondernemer.

Wat verwacht je van de bank?

Op het moment dat je de bank binnenstapt verwacht je dat je serieus wordt genomen. Je bent geen cowboy die met een juten zak de kas leeg komt halen, je bent een ondernemer in hart en nieren die wat extra financiële middelen nodig heeft. Het komt helaas regelmatig voor dat je bij een accountmanager zit die op zijn monitor kijkt en wat zit te typen om tot de conclusie te komen dat een financiering er niet inzit. En je zit met het gevoel dat hij best meer had kunnen doen om je toch te helpen. Is het een kwestie van niet kunnen of niet willen?

Wat verwacht de bank van jou?

De financieringsaanvraag die je op tafel legt is het resultaat van een lange periode van zwoegen en zweten, afwegen en heroverwegen tot je het perfecte voorstel neer kunt leggen bij de bank. Helaas kunnen ze alleen afgaan op de documenten die op tafel liggen. Wat in jouw hoofd zit moet ook op papier staan, met de juiste argumenten en netjes uitgewerkt. Zonder een weloverwogen en goed beargumenteerde aanvraag zul je resoluut worden afgewezen.

Kredietcrisis voorbij

En toch geven banken niet ze makkelijk krediet aan het MKB. Je moet zorgen dat je aan de voorwaarden voldoet. Wij kennen die voorwaarden en helpen je je aanvraag zodanig te maken zodat hij wordt geaccepteerd.

Wie niet rijk is moet slim zijn

Je bent niet de enige die onverrichter zaken huiswaarts zal keren, dat overkomt 75 tot 80 procent van alle aanvragen voor financiering. Als jouw aanvraag niet tot in het kleinste detail voldoet aan de gestelde normen valt jouw financiering in duigen. Dus wees verstandig, kijk naar de mogelijkheden en vooral ook onmogelijkheden en zorg dat er geen speld tussen jouw financieringsaanvraag te krijgen valt. De regels staan vast, de doelpalen staan op een vaste afstand. Dus wees doelgericht en ga voor de winst!

Neem contact op met OAMKB, we helpen je graag met het realiseren van jouw financiering.
 

Meer weten?

Kijk hieronder voor meer informatie: