E-boekhouden in Amersfoort
vraag nu vrijblijvend een offerte aan,
klik hier
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!

E-boekhouden in Amersfoort: verbeter jouw administratie!

OAMKB Amersfoort
Hobbemastraat 33
3817 PR Amersfoort
KvK: 63771578

06 - 24 72 21 16
arend.pasma@oamkb.nl


Mijn naam is Arend Pasma. Er zijn nog volop ondernemingen die hun boekhouding bijhouden in Excel, ook grotere bedrijven binnen het MKB. De voordelen van e-boekhouden te Amersfoort zijn dusdanig talrijk dat je er niet meer omheen kunt. Zelfs als je moet converteren naar een ander systeem dat overweg kan met e-boekhouden is dit de tijdsinvestering waard. Zo breng je de complete administratie naar de 21e eeuw en ben je voorbereid op de toekomst. Wat zijn de voordelen van e-boekhouden en op welke wijze kun je de e-boekhouding in Amersfoort het beste inrichten? Lees snel verder!

Verminder jouw administratie met 70% dankzij de e-boekhoud oplossing van OAMKB, vraag direct een offerte e-boekhouden aan!

De risico's van een verouderde administratie

Als je binnen een onderneming al jarenlang iets op dezelfde wijze uitvoert is het niet nodig om dat aan te passen, “if it ain't broke don't fix it” toch? Dat kan van toepassing zijn op interne bedrijfsprocessen. Zodra het gaat over processen met een externe koppeling ben je genoodzaakt om met de tijd mee te gaan, zoals met je Amersfoortse e-boekhouding. Je kunt stapsgewijs evolueren met de nieuwe eisen en mogelijkheden of je wacht tot het laatst mogelijke moment, maar dan loop je steeds meer risico's, zoals deze:

1. Papieren documenten raken verloren

Je kunt de jaaraangiftes netjes op rij bewaren, maar de Belastingdienst eist dat je voor een periode van zeven jaar de volledige boekhouding bewaart. Als een bedrijf verhuist of er een herinrichting plaatsvindt, raken er vaak veel documenten verloren. Ga je dit risico nemen? Bij e-boekhouden is het nog steeds van belang de papieren te bewaren, maar je hebt de administratie dan altijd offline én online.

2. Digitale aangiftes in verouderde software

Als je met een programma overweg kan wil je niet graag vernieuwen, maar oude boekhoudsoftware werkt misschien niet meer op een nieuwe computer. Zo ben je overgeleverd aan de levensduur van een oude en stoffige PC. Als je kiest voor e-boekhouden te Amersfoort, worden updates automatisch doorgevoerd.

3. Overdracht naar ander personeel of boekhouder

In de loop der jaren kan er personeel afvloeien en bijkomen. Je kunt wisselen van boekhouder of accountant. Je moet dan de boekhouding wel kunnen overdragen naar een nieuwe partij. Als die in de boeken moet duiken zonder enige standaard manier van archivering heb je een groot probleem. Bij een e-boekhouding is de overdracht een kwestie van inloggegevens overdragen.

Ben je op zoek naar een e-boekhouder die jouw administratie online kan verzorgen? Neem contact op met OAMKB, wij helpen je zoeken naar een geschikte kandidaat.

Eisen administratie voor de Belastingdienst

Een e-boekhouding in Amersfoort bijhouden is geen optie meer, het is een noodzaak. De Belastingdienst stelt een aantal specifieke eisen voor het bijhouden van de boeken, dit zijn de voornaamste:

 • Een fiscale bewaarplicht die stelt dat je de administratie ten minste zeven jaar moet bewaren
 • Er moet een grootboek zijn
 • De debiteuren en crediteuren administratie moet aanwezig zijn
 • De voorraadadministratie moet kloppen
 • De in- en verkoopadministratie moet overlegd kunnen worden
 • De loonadministratie mag niet ontbreken bij personeel

De gegevens van onroerende zaken moeten zelfs tien jaar bewaard worden. De bewaarplicht is ook van toepassing op digitale bestanden. De e-boekhouding moet niet alleen op orde zijn, maar ook inzichtelijk gemaakt worden als daarom gevraagd wordt. Vaak is daarbij sprake van gegevensconversie waarbij documenten worden overgezet naar de e-boekhouding of digitale bestanden worden omgezet naar papieren documenten. Als je gebruik maakt van een externe boekhouder dient deze ook aan de fiscale bewaarplicht te voldoen.

Hoe kan een e-boekhouding de administratie optimaliseren?

Als je begint met e-boekhouden in Amersfoort zal er vaak een conversie plaatsvinden van het oude materiaal naar een online versie. Als je online gaat werken betekent dat niet dat alles via internet verloopt en dat je zonder meer kunt vertrouwen op de data in de Cloud. Houd altijd rekening met de volgende vijf aspecten:

 1. Zorg dat gegevens zowel online als offline beschikbaar zijn. Je bent niet altijd op een locatie waar beveiligt internet voorhanden is, zorg dat de gegevens ook naar een offline medium worden gearchiveerd.
 2. Zorg voor een goede beveiliging van alle data, bijvoorbeeld met een twee stappen verificatie methode en encryptie van de bestanden. Let goed op wie de master key beheert en laat niet de volledige digitale “sleutelbos” in handen van één persoon.
 3. Kies voor gestandaardiseerde software waar je zelf, het personeel en een e-boekhouder mee overweg kan.
 4. Zorg dat de gekozen software wordt voorzien van de laatste updates.
 5. En als laatste, misschien klinkt het ouderwets maar: bewaar ook een fysieke, uitgeprinte kopie van de boekhouding. Je hoeft niet elke toevoeging in een overzicht los te printen, maar archiveer de meest belangrijke data ook op papier en berg deze veilig op.

Voor welke e-boekhouding software moet je kiezen?

Exact Online

Als een onderneming gebruik maakt van specifieke modules, is het mogelijk dat Exact Online de enige keuze is. Dit robuuste online pakket voor e-boekhouden komt voort uit een lange historie van betrouwbare boekhoudsoftware. Als er binnen het bedrijf al gebruikt wordt gemaakt van Exact boekhoudsoftware is de koppeling met Exact Online een voor de hand liggende keuze voor e-boekhouden.

Yuki Robotic Accounting

Bij OAMKB raden we in de meeste gevallen het Yuki e-boekhouding platform aan. Dit pakket is geschikt voor pakweg 80% van de ondernemers in het MKB in alle mogelijke bedrijfstakken. Via dit e-boekhouding platform kun je op grotendeels geautomatiseerde wijze de administratie bijhouden. Yuki was de eerste partij in Nederland die een scan-to-document introduceerde. Nu gaan ze over op het UBL formaat waarbij papier helemaal verleden tijd is voor de verwerking van data. Een groot voordeel van dit platform is dat je zowel als ondernemer als je Amersfoortse e-boekhouder altijd toegang hebt tot de gegevens en deze bij kunt werken, waar ook ter wereld. 

Bespaar tot 70% tijd met de OAMKB methode

Bij OAMKB werken we samen met de beste boekhouders, accountants en belastingadviseurs, zowel offline als online. Aan de hand van deze specialisten hebben we oplossingen bedacht die specifiek zijn toegespitst op het MKB. Zo kun je via de e-boekhouding niet alleen data invoeren en uitvoeren, je kunt ook gebruik maken van automatische facturering, offertes maken en herinneringen sturen. Je kunt ook zelf bepalen welke delen je liever in eigen huis houdt en welke aspecten je door één van de e-boekhouders in ons netwerk wil laten uitvoeren. Wil je ook weten hoe je tot 70% tijd kunt besparen bij de e-boekhouding? Neem dan snel contact op met OAMKB en we zoeken samen naar de beste oplossing voor jouw administratieve uitdagingen. 

Meer interessante topics: administratie, administratiekantoor, auto van de zaak en BTW, werkkostenregeling bij holdingstructuur


 

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X