Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Waarom een cursus boekhouden geldverspilling is

Ondernemers in het MKB houden vaak een groot deel van de boekhouding zelf bij. Een ZZP’er doet het helemaal zelf, een bedrijf met personeel laat dit door de administratief medewerker bijhouden. De persoon in kwestie kan een cursus boekhouden volgen om de basistechnieken te leren en zich bij laten scholen over de nieuwste ontwikkelingen. Is een cursus administratie eigenlijk wel nodig, of zijn er betere oplossingen dan een cursus boekhouden volgen? Het antwoord zal je verbazen!

Besteed de administratie uit via OAMKB voor slechts €95,- per maand! Voor meer informatie, of klik hier om meteen contact met ons op te nemen. Ook kunnen wij eenvoudig een offerte voor u opstellen. Dan heb je een expert aan je zij. Een advies van je OAMKB partner scheelt je al snel duizenden euro´s. Zo verdienen wij onszelf terug voor jou.

Van offline naar online

Steeds meer zaken gaan via internet. Communicatie met afnemers en leveranciers, bellen via IP telefonie, e-mail en social media. Een cursus boekhouden kun je ook online doen, maar misschien kun je zelfs een stap verder gaan. Met de juiste online boekhoudsoftware hoef je geen cursus administratie te volgen, want het meeste werk wordt geautomatiseerd. Welke taken kun je zoal met de online boekhouding regelen?

 • Betalingen maken en ontvangen
 • Offertes, orderbevestigingen en facturen opstellen
 • Herinneringen en aanmaningen versturen
 • Salarisadministratie bijhouden en personeel uitbetalen
 • Rekeningen invoeren in de administratie
 • Automatisch alles laten doorrekenen
 • Verzendklaar maken voor de Belastingdienst

Met de juiste online boekhoudsoftware kun je 70% van de tijd die de administratie kost besparen, en dat zonder cursus boekhouden. Hoe is dat mogelijk? Daar zijn twee belangrijke redenen voor:

Slimme boekhoudsoftware

De boekhoudpakketten worden steeds slimmer en uitgebreider. Je kunt ze direct koppelen aan het administratiesysteem als er al een standaardsysteem in gebruik is. Zoals je hierboven kunt zien, worden veel administratieve zaken binnen één pakket ondergebracht. Het is dus niet meer nodig voor elk onderwerp een ander pakket te gebruiken. Geldhandelingen worden allemaal bij elkaar gebracht, en eigenlijk is dat heel vanzelfsprekend.

Spaar de uitgaven voor een cursus boekhouden uit

Je kunt een personeelslid vragen een cursus boekhouden te volgen, maar daar zijn kosten aan verbonden. Daarnaast verandert software regelmatig, waardoor er ook periodiek een opfriscursus administratie nodig zal zijn. Je besteedt veel arbeidsuren die elders wellicht effectiever ingezet kunnen worden. Met een online boekhoudoplossing kun je ook een online boekhouder of accountant inschakelen. Die kan meteen bij jouw data. Wat zijn de voordelen voor een online boekhouder of accountant?

 • Je bent niet beperkt tot een boekhouder of accountant in de buurt. Het mag wel maar het hoeft niet.
 • Er is geen fulltime personeelslid nodig voor de financiële administratie. Dat spaart veel kosten uit.
 • Je kiest voor een boekhouder of accountant die overweg kan met de software. 
 • Je hoeft niet steeds een nieuwe cursus boekhouden te betalen, want je werkt met professionals die verstand van zaken hebben. 
 • Afhankelijk van jouw wensen kies je voor een professional die bij het bedrijf past. 
 • Een accountant kan de boekhoudkundige taken verrichten die niet geautomatiseerd zijn door de software, en tegelijkertijd jaarrekeningen opstellen.

Met een online boekhouder of accountant spaar je niet alleen kosten uit, je krijgt er veel meer kennis voor terug. Een boekhouder of accountant die alleen ondersteuning hoeft te geven werkt met meer klanten en heeft daarmee vaak een breder perspectief en een groter netwerk dan een interne boekhouder.

Bespaar geld; voor 95,- per maand heb je de administratie al uitbesteed via OAMKB, inclusief boekhoudsoftware en professionele ondersteuning! Bekijk hier en hier de mogelijkheden, of klik hier om meteen contact met ons op te nemen. We kunnen ook eenvoudig een offerte voor je opstellen.

Populaire online boekhoudpakketten

Er zijn verschillende softwarepakketten voor verschillende wensen. Dit zijn de populairste oplossingen binnen het MKB:

 • Exact: Met Exact voor handelsbedrijven beschikt de onderneming altijd over de laatste en juiste informatie. Exact online is de ideale oplossing voor bedrijven die reeds werken met Exact software.
 • Yuki: Deze organisatie heeft als doel de samenwerking tussen de ondernemer en de accountant te versterken. De software van Yuki vormt de spil tussen deze twee partijen, waar deze zich ook bevinden. Met Yuki heb je een geavanceerde geautomatiseerde boekhouding.
 • Twinfield: Een cursus boekhouden is overbodig met de eenvoudige software van Twinfield en de ingenieuze wijze waarop ondernemers worden gekoppeld aan online accountancy-specialisten. Laat wel de administratie inrichten door specialisten.
 • Reeleezee: Met opties voor zowel ZZP’ers als ondernemingen binnen het MKB, is er altijd een passende oplossing voor uw onderneming. Koppel alle aspecten van de financiële administratie aan elkaar, online en altijd.
 • Fiscus.nl: Met Fiscbook van Fiscus.nl wordt boekhouden makkelijker én leuker voor ZZP’ers. Dankzij de verschillende pakketten is er altijd een oplossing op maat. Met deze software wordt de boekhouding bijhouden zó eenvoudig, dat een cursus boekhouden verleden tijd is!

Een overeenkomst tussen al deze platformen is de koppeling tussen ondernemer en accountant. Je hoeft jouw bedrijf niet in handen te geven van een lokale boekhouder zonder diploma. Je kunt kiezen uit vele online accountants die niet alleen gediplomeerd zijn, maar ook beschikken over branchegerichte kennis en een groot netwerk van adviseurs en specialisten. Omdat je dankzij het grotendeels automatiseren van de boekhouding veel minder tijd hoeft te besteden aan de administratie, zal je geld uitsparen.

Voor de investering van een cursus boekhouden kun je ook voor lange tijd online aan de slag gaan. Voor €95,- per maand is de administratie al uitbesteed door een expert bij OAMKB, lees direct verder op deze pagina voor meer informatie, of klik hier om meteen contact met ons op te nemen. Ook kunnen wij eenvoudig een offerte voor u opstellen.