vraag nu vrijblijvend een offerte aan,
klik hier
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!

Crowdfunding

We begeleiden je aanvraag al vanaf €500,-, die we ook weer investeren in je bedrijf via crowdfunding.

 


OAMKB is fan van crowdfunding. Wil jij je investering financieren via crowdfunding, dan zijn we ook direct fan van jou! Door onze ervaring en afspraken met crowdfundingplatformen zorgen we ervoor dat jouw crowdfundingproject snel en succesvol verloopt. En, laat je je aanvraag door ons begeleiden en ben je klant van ons, dan investeren we gelijk €500,- terug in jouw bedrijf!

Screening

Niet elke investering is geschikt om te financieren via crowdfunding. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je door de investering in je bedrijf een belangrijke omzetstijging bewerkstelligt, waaruit genoeg extra winst overblijft waarmee je je investering, met rente, binnen de gestelde tijd terug kunt betalen. Crowdfunding is dus niet geschikt voor een doorstart; een reparatie om bestaande omzet in stand te houden; of voor een project dat geen winst maakt (al heeft het nog zo’n goed doel). Er zijn uiteraard zeker uitzonderingen. Investeringen voor producten/diensten die passen in de nieuwe, digitale economie is crowdfunding juist uitermate geschikt. Daarbij is de mogelijkheid tot opschaling een belangrijke factor. 

Om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid van je crowdfundingaanvraag wegen we alle relevante factoren mee. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: brancheontwikkelingen, het innovatieve karakter van het product of de dienst, je eigen vermogen, mede-financierders en het inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarna weet je precies hoe je ervoor staat. Uiteraard denken we met je mee, welke oplossing het beste past bij jouw financieringsvraagstuk. Deze screening voeren we voor je uit voor €350,-.

Klaar voor de start

Wat je krijgt voor €500,- :

 • Screening van je ondernemingsplan op haalbaarheid (€350,-*)
 • Indien haalbaar* en compleet: dienen we je aanvraag in bij het platform dat jij kiest
 • €500,- terug geïnvesteerd in jouw bedrijf via crowdfunding

Succes verzekerd

Crowdfundingplatformen eisen steeds vaker goede financiële begeleiding voor de aanvraag, tijdens de aanvraag, maar ook na de aanvraag. Dit doen ze om hun investeerders meer zekerheid te geven. Aangezien OAMKB inmiddels meerdere jaren met Geldvoorelkaar samenwerkt, hebben wij in overleg met Geldvoorelkaar een crowdfunding traject ontwikkeld.

Er zijn 3 gradaties: brons, zilver en goud. Deze variëren van de eenvoudige aanvraag die past in onze standaard aanpak tot een tailor made oplossing voor zeer complexe aanvragen. Elk traject is all-in: vanaf het opstellen/aanscherpen van het businessplan tot de evaluatie in de periode waarin de investering zijn omzet- en/of winstgroei moet laten zien.

Hoe verloopt het crowdfundingtraject:

 1. Screening van het ondernemingsplan op haalbaarheid (€350,-**):
 2. Een sterk businessplan voor jouw investering
 3. De bijbehorende, realistische begroting voor de crowdfunding
 4. Advies over het meest geschikte crowdfundingplatform
 5. Voorbereiden van de crowdfundingaanvraag
 6. Indienen van de crowdfundingaanvraag
 7. Begeleiden tijdens de looptijd van het de aanvraag (meer investeerders trekken)
 8. €500,- investeren we terug in jouw onderneming via crowdfunding
 9. Na 3, 6, en 12 maanden evaluatie- en adviesgesprek over de investering.

Brons à €2500,- voor een all-in crowdfundingtraject*

Heb je een ‘standaard’ crowdfundingaanvraag, dan kunnen we je het hele crowdfundingtraject al voor €2500,-* aanbieden. Daarvoor weet je niet alleen voor 99% zeker dat de crowdfunding gaat lukken, je krijgt ook meteen een aanscherping van je businessplan, je financiële begroting en je krijgt begeleiding tijdens het proces van investeren en groei.

Dit komt er in de praktijk op neer dat een van onze financieel professionals die gespecialiseerd is in crowdfunding in totaal zo’n 20 uur besteedt aan jouw project, waarvan uiteraard ook veel uren aan jou als ondernemer. Onze financieel professional stelt vanuit jouw verhaal het businessplan op en de bijbehorende realistische begroting. Deze begroting fungeert daarna tevens als leidraad tijdens de uitvoering. We verzorgen de volledige voorbereiding op de aanvraag, de begeleiding tijdens de looptijd van de crowdfundingaanvraag. En na het binnenhalen van je financiering bespreken jullie hoe de investering uitpakt, waarbij je gebruik kunt maken van onze expertise voor eventuele bijsturing.

Zilver à €4500,-* voor een bijzondere crowdfundingaanvraag

Je hebt een bijzondere aanleiding voor je crowdfundingaanvraag. Op het eerste gezicht lijk je niet in aanmerking te komen voor crowdfunding, maar je wilt toch de mogelijkheden onderzoeken. Daarvoor schakel je uiteraard de beste crowdfundingadviseurs in die er zijn, namelijk die van OAMKB. Tevens omdat je weet dat we een nauwe samenwerking hebben met Geldvoorelkaar en ook met andere platformen, zodat we rechtstreeks overleg kunnen plegen. Indien we uit de haalbaarheidsscreening opmaken dat jouw voorstel een hoge slagingskans heeft, zullen we je businessplan en begroting zo opstellen dat het niet alleen een realistisch plan is, maar je investering ook gefinancierd kan worden door middel van crowdfunding.

Dit komt er in de praktijk op neer dat een van onze financieel professionals die gespecialiseerd is in crowdfunding, in totaal zo’n 40 uur besteedt aan jouw project, waarvan uiteraard ook veel uren aan jou als ondernemer. Onze financieel professional stelt vanuit jouw verhaal het businessplan op en de bijbehorende realistische begroting. Deze begroting fungeert daarna tevens als leidraad tijdens de uitvoering. We verzorgen de volledige voorbereiding op de aanvraag, de begeleiding tijdens de looptijd van de crowdfundingaanvraag. En na het binnenhalen van de financiering bespreken we met jou hoe de investering uitpakt, waarbij je gebruik kunt maken van onze expertise voor eventuele bijsturing.

Goud à  €7500,-* voor een volledig crowdfundingtraject inclusief marketingcampagne

Grote ondernemingen die crowdfunding als een marketingtool willen gebruiken kunnen bij OAMKB terecht voor een all-in crowdfundingtraject inclusief marketingplan. Daarvoor schakel je uiteraard de beste crowdfundingadviseurs in die er zijn, namelijk die van OAMKB. OAMKB heeft specialisten op het gebied van accountancy, finance & control, financiering en marketing die als team de optimale crowdfundingcampagne voor je bedrijf samenstellen.

Dit komt er in de praktijk op neer dat een van onze adviseurs die gespecialiseerd is in crowdfunding, in totaal zo’n 60 uur besteedt aan jouw crowdfundingcampagne. We verzorgen de volledige voorbereiding op de aanvraag, het campagneplan, de pitch, de begeleiding tijdens de looptijd van de crowdfundingaanvraag. En na het binnenhalen van de financiering bespreken we met jou hoe de investering uitpakt, waarbij je gebruik kunt maken van onze expertise voor eventuele bijsturing.

Let op:

*Je krijgt 25% korting op brons, zilver of goud wanneer je al klant bent bij OAMKB of bij ons een maandabonnement afneemt voor een geautomatiseerde administratie met financieel professional vanaf €95,- per maand, exclusief modules voor 1 jaar.

** Wanneer het project niet haalbaar blijkt te zijn na de screening, wordt alleen het bedrag van de screening à €350,- in rekening gebracht.

Tot nu toe heeft OAMKB 100% slaging gehad op de crowdfundingaanvragen.

 

Bekijk hier de geslaagde projecten Bekijk hier de voordelen van crowdfunding