Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Boekhoudprogramma

Wat doe je liever: je administratie of groeien met je bedrijf? Neem nu contact op voor een financieel professional inclusief online administratie!

 

Kies het juiste boekhoudprogramma voor de financiƫle administratie

Zonder boekhouding geen bedrijf. Het bijhouden van de boekhouding is vaak het onderdeel van de bedrijfsvoering waar een ondernemer in het MKB het meest tegenop ziet. Met goede boekhoudsoftware kun je veel tijd besparen, met online boekhoudsoftware wordt het nog eenvoudiger om de administratie op orde te brengen. Wat is het beste online boekhoudprogramma en hoe kun je het beste de overstap maken? Maak een doordachte keuze voor administratie software en geef jouw bedrijf weer de ruimte!

Kies voor de boekhoud software van OAMKB en spaar tot 70% tijd in de financiële administratie! Vraag direct een offerte aan.

Belangrijke eisen voor een boekhoudprogramma

Er zijn een aantal eisen waar goede boekhouding software aan moet voldoen. Leg deze checklist naast jouw huidige boekhoudprogramma en kijk of dat pakket aan alle eisen voldoet:

  • Het betreft een volwaardig boekhoudprogramma, niet een collectie Excel sheets
  • Het is een eenvoudig boekhoudprogramma waar iedereen mee kan werken
  • Je werkt met online boekhoudsoftware die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is
  • Je kunt standaard formaten van diverse administratie software inlezen
  • Het is mogelijk de software boekhouding ook eenvoudig te exporteren
  • De online boekhoudsoftware kun je delen met een externe accountant of belastingadviseur
  • Je betaalt een vast bedrag voor het boekhoudprogramma

Het betreft een volwaardig boekhoudprogramma, niet een collectie Excel sheets

Een Excel bestand met enkele tabbladen kan voor een eenmanszaak voldoende zijn, maar zodra je ermee naar de boekhouder stapt, of een aangifte wilt indienen moet je alles omzetten. Dat is dubbel werk.

Het is een eenvoudig boekhoudprogramma waar iedereen mee kan werken

Als alleen de ICT afdeling het boekhoudprogramma begrijpt werk je niet met de juiste software. Kies voor een programma dat je kunt overdragen wanneer dat nodig is.

Je werkt met online boekhoudsoftware die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is

De tijd staat niet stil, de financiële administratie heb je wellicht vaker nodig dan alleen tussen kantoortijden. Als je het boekhoudprogramma nodig hebt moet je daar ook toegang toe hebben, op elk moment en overal.

Je kunt standaard formaten van diverse administratie software inlezen

Als je een document aangeleverd krijgt moet dat snel verwerkt worden. Als er nieuwe digitale standaarden beschikbaar komen moeten die ook in het boekhoudprogramma verwerkt worden.

Het is mogelijk de software boekhouding ook eenvoudig te exporteren

Als je de data wilt overdragen, archiveren of kopiëren, moet deze data te filteren zijn, uit te draaien en te exporteren naar standaard bestandsformaten.

De online boekhoudsoftware kun je delen met een externe accountant of belastingadviseur

Als je zelf de inkomsten en uitgaven kunt bijhouden is het handig als jouw accountant of belastingadviseur er even naar kan kijken. Dan sta je er niet alleen voor.

Je betaalt een vast bedrag voor het boekhoudprogramma

Let op met variabele tarieven voor online boekhoudprogramma's. De tijd van één duur pakket aanschaffen is voorbij, loop niet tegen variabele kosten aan en extra's modules die in het basispakket horen te zitten.

Bij OAMKB kennen we de wensen van MKB ondernemers, neem gerust contact op voor meer informatie.

Als er mogelijkheden mochten ontbreken in het boekhoudprogramma wat je momenteel gebruikt, is het aan te raden op zoek te gaan naar het beste online boekhoudprogramma. Zelf als dat momenteel niet belangrijk lijkt kan dat op termijn veranderen. Stel je neemt personeel aan, dan moet er een salaris administratie bijkomen. Of je gaat fuseren met een andere partij, kun je de financiële administratie snel samenvoegen?

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?

Offline werken aan de boekhouding, daarna een back-up maken op een USB stick en uploaden naar Dropbox of Onedrive lijkt op het eerste gezicht een goede werkwijze, maar online boekhouden biedt diverse voordelen waar je wellicht nog niet aan had gedacht:

Een online boekhoudprogramma is overal ter wereld beschikbaar

We zitten in een 24 uurs economie, en op het strand wil je misschien toch even naar de boekhouding kijken. Of je bent in het buitenland voor een belangrijke zakendeal, dan is inzicht in de administratie van groot belang.

Een online boekhoudprogramma wordt automatisch geüpdatet

Online software met een lidmaatschap model wordt steeds vernieuwd en verbeterd. Daar hoef je niets voor te doen, wijzigingen worden direct doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe wetten en regels, of beveiligingslekken die onmiddellijk gedicht kunnen worden.

Een online boekhoudprogramma kun je delen met andere partijen en personeelsleden

Overdragen van de boekhouding moet altijd een optie zijn. Als de boekhouder binnen de organisatie plotseling ziek wordt moet je deze taken over kunnen dragen. Wellicht naar een collega binnen het bedrijf, of een externe boekhouder. Als de software met standaard protocollen werkt, en goed beveiligd is met de optie voor meerdere gebruikers is overdracht van informatie een stuk eenvoudiger én veiliger.

Bij OAMKB werken we alleen met de beste boekhoudsoftware, vraag direct een offerte aan.

Heb je met online boekhoudsoftware nog een accountant nodig?

Met het beste online boekhoudprogramma kun je veel tijd besparen. Je kunt binnen de onderneming veel zaken regelen die je voorheen moest uitbesteden. Een boekhouder kan daarbij overbodig worden. Dat geldt niet voor een accountant of belastingadviseur. Die kijken niet alleen naar de cijfers, ze weten ook hoe ze die cijfers het beste kun verwerken zodat de afdracht aan de Belastingdienst zo laag mogelijk blijft. Dat creatieve deel van de financiële administratie heb je nog steeds nodig om een optimaal rendement te garanderen. Een fiscalist kan ook van dienst zijn, die heeft de juridische kennis in huis om conflicten, betalingsachterstanden en problemen met personeelsleden vakkundig op te lossen. Kies daarom voor een accountant of Belastingadviseur die ook overweg kan met jouw boekhoudprogramma.

Online boekhoudprogramma en Belastingadviseur; een sterk team

Door een online boekhoudprogramma te gebruiken binnen de onderneming kun je veel tijd en geld besparen. Als je deze data kunt delen met een belastingadviseur die jouw vakgebied door en door kent zul je dat absoluut gaan merken aan de afdracht aan de belasting. Daarnaast geeft het een veilig en vertrouwd gevoel als je iemand naast je hebt die je bij kan staan in de financiële administratie van jouw onderneming.

Bij OAMKB brengen wij je graag in contact met de beste professionals in alle aspecten van de financiële bedrijfsvoering.

Meer interessante topics: E-boekhouden, Online Boekhouden