Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Bespaar tijd en geld; besteed het boekhouden te Roermond uit

OAMKB Venlo - Roermond - Herkenbosch
Kerkplein 1
6075 HA Herkenbosch
KvK: 52671186

06 - 13 30 34 71
cor.vandevorst@oamkb.nl

Assistent accountant


Ik ben Cor van de Vorst en samen met mijn team neem ik je het werk uit handen. Als ondernemer moet je veel zaken regelen om je bedrijf draaiende te houden. Soms lijkt het alsof de administratieve taken de kerntaken overschaduwen. De boekhouding bijhouden is een tijdrovende klus en je kunt het nooit zo effectief uitvoeren als een toegewijde boekhouder in Roermond. Met online boekhoudsoftware kun je al veel tijd besparen, en met wat extra hulp kun je het proces nog verder optimaliseren. Wanneer stop jij met boekhouden en begin je met ondernemen?

Bespaar tot 70% aan tijd met online boekhoudsoftware via OAMKB, vraag direct een offerte aan, of neem contact met ons op. Al overtuigd? Probeer het meteen uit.

Het belang van een boekhouder

Binnen het MKB zijn er veel ondernemers die zelf de boekhouding verzorgen. Met een boekhoudprogramma kun je alle cijfers invoeren om de BTW aangifte en de jaaraangifte te regelen. Maar een boekhoudprogramma kan alleen data verwerken, niet interpreteren. Zelfs wanneer je alle data op de juiste wijze kunt invoeren, zal je niet het maximale rendement behalen. Een boekhouder is de beste partner in de strijd tegen de Belastingdienst. Wat zijn de grootste besparingen wanneer je de boekhouding uitbesteedt aan een professioneel boekhouder?

1. Een boekhouder in Roermond spaart tijd uit

Door de boekhouding (deels) uit handen te geven, spaar je veel tijd uit. Een ZZP-er besteedt vaak buitensporig veel tijd aan de boekhouding in vergelijking met de reguliere werkzaamheden. Een professionele boekhouder in Roermond heeft meer expertise en kan de boekhouding sneller verzorgen.

2. Een boekhouder in Roermond spaart geld uit

Als je zelf gaat boekhouden te Roermond voer je zo nauwkeurig mogelijk alle inkomsten en uitgaven in, maar je moet voorzichtig zijn. Als je bijvoorbeeld zaken die je zowel privé als zakelijk gebruikt in de boekhouding opneemt, kun je later in de problemen komen. Aan de andere kant zijn er zaken die je beter op het bedrijf kunt zetten om het belastbare inkomen te drukken. Een boekhouder in Roermond weet waar de grenzen liggen.

3. Een boekhouder in Roermond spaart conflicten uit

Je kunt door de boekhouding zelf uit te voeren controles verwachten. Als de Belastingdienst meent dat de cijfers niet in orde zijn, komen ze graag even langs op de zaak voor meer informatie. Bij een erkend boekhouder in Roermond zal dat niet zo snel gebeuren. Ervaren boekhouders bouwen een reputatie op bij de Belastingdienst. Uiteindelijk wil de ambtenaar die jouw boekhouding moet verwerken ook graag op tijd naar huis. Wanneer de belastingaangifte wordt ingediend door een professionele intermediair, kan dat de gehele procedure versnellen.

OAMKB kan je helpen met de keuze voor een geschikte boekhouder in Heerlen, neem contact op voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan.

Werk met een online boekhoudprogramma

Je hoeft niet de complete boekhouding uit handen te geven bij het inschakelen van een boekhouder in Roermond, zelf een deel van de boekhouding bijhouden geeft je inzicht in de financiële status van jouw onderneming. Je hoeft niet alle punten en komma's te zetten, maar het is uiteraard wel van groot belang dat je op de hoogte blijft van de boekhouding binnen jouw organisatie. Met een online boekhoudprogramma heb je altijd inzicht in de cijfers, waar je ook bent.

Voordelen van online boekhoudsoftware:

 • De boekhouding is wereldwijd beschikbaar
 • Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week de boekhouding inzien
 • De boekhouding wordt veilig versleuteld
 • De kans op verlies van de boekhouddata is minimaal
 • Uitvoer naar een Belastingaangifte via een online boekhoudprogramma is zeer eenvoudig
 • Je kunt naast boekhouden te Roermond ook factureren, herinneringen en aanmaningen sturen
 • Jouw persoonlijke online boekhouder in Roermond kan je altijd assisteren als dat nodig is

De schaalgrootte van de onderneming speelt uiteraard een rol bij de keuze van de juiste online boekhoudsoftware. De boekhouding van een eenmanszaak is anders dan de boekhouding van een BV. Dat betekent overigens niet dat een boekhoudprogramma voor de eenmanszaak of BV anders hoeft te zijn. Er zijn diverse boekhoudprogramma's voor het MKB die schaalbaar en flexibel zijn. Zeker bij het boekhouden te Roermond van de eenmanszaak is schaalbaarheid van groot belang. Als je in een later stadium personeel in dienst gaat nemen zal de boekhouding in complexiteit toenemen. Daar moet de online boekhoudsoftware wel op voorbereid zijn. Bij de boekhouding van een BV moet je ook rekening houden met de invoer van data uit externe bronnen, denk hierbij aan:

 • Verschillende boekhoudingen combineren bij een fusie
 • Een deel van de boekhouding van een externe partner invoeren in de eigen online boekhoudsoftware
 • Een deel van de eigen boekhouding delen met externe partijen

Effectief combineren van de online boekhouder in Roermond en online boekhoudsoftware

De twee voornaamste elementen van een goede boekhouding zijn A. een online boekhouder in Roermond die je kan assisteren en je werk uit handen neemt, en B. de online boekhoudsoftware waarmee je de cijfers en statistieken bij kunt houden. Als je een beroep doet op een betrouwbare Roermondse boekhouder die met de software van jouw voorkeur kan werken, kun je alle kanten uit.

Hoe kies je de beste boekhouder en de beste boekhoudsoftware? Neem contact op met OAMKB voor een vrijblijvende offerte, of probeer direct één van onze programma’s uit.

Boekhouder in dienst of extern?

Als je de leiding voert over een grotere organisatie binnen het MKB, zal je de overweging moeten maken tussen een Roermondse boekhouder in dienst of een externe boekhouder. Een personeelslid die zorg draagt voor de boekhouding van de onderneming lijkt de meest veilige oplossing, maar dat is niet per definitie het geval. Denk hierbij aan deze risicofactoren:

 • Wanneer de vaste boekhouder ziek is, is er geen back-up van mankracht. Een externe online Roermondse boekhouder maakt deel uit van een netwerk.
 • Een vaste boekhouder te Roermond kan er zijn eigen logica op nahouden en de standaarden niet volgen. Daarmee wordt overdracht van informatie moeilijker, of zelfs onmogelijk.
 • Een boekhouder te Roermond  in dienst kan aan “tunnelvisie” gaan leiden, een online boekhouder met een grotere clientèle heeft een beter overzicht op belastingaangelegenheden.

Een goede boekhouder spaart altijd geld uit

Er is één heel eenvoudige manier om de kwaliteit van een boekhouder te Roermond te toetsen; als een boekhouder een voordeel behaalt dat groter is dan de kosten die de boekhouder maakt, is dat een teken van kwaliteit. Uiteraard moet je ook kiezen voor een officieel geregistreerde boekhouder met een netwerk en referenties. Naast de belastingvoordelen die een boekhouder te Roermond weet te bewerkstelligen wordt er ook veel tijd bespaard die besteed kan worden aan de bedrijfsvoering.

Voor zowel boekhoudoplossingen voor zelfstandige ondernemers als voor grotere ondernemingen binnen het MKB kan OAMKB oplossingen bieden, dankzij een uitstekend netwerk van professionals en het beste advies wat betreft het beste boekhoudprogramma online. Nieuwsgierig geworden naar onze diensten? Probeer het geheel vrijblijvend uit, of neem eerst contact met ons op!

Meer interessante topics: Gratis eBook8 meest voorkomende problemen in de boekhouding, Hoe verlos ik mijn bedrijf van de boekhouding?