Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Een belastingconsulent verdient zichzelf terug

Weg met de blauwe brieven

Een blauwe brief in de brievenbus is meestal geen goed teken. We betalen allemaal belasting, op verschillende manieren en voor verschillende zaken. Sommige belastingheffingen kun je niet voorkomen terwijl andere heffingen, kortingen en subsidies weer voordeel kunnen bieden mits je weet waar je moet zoeken. Een belastingconsulent weet precies waar de voordelen te behalen zijn, en op welke wijze de afdracht geminimaliseerd kan worden. Een goede belastingconsulent betaalt zichzelf terug.

Hoeveel kun je jaarlijks besparen? Neem contact op met OAMKB en bereken jouw voordeel.

De belastingconsulent doet meer dan tellen

Een boekhouder is een persoon die alle inkomsten en uitgaven van een persoon of onderneming in kaart brengt, uitwerkt en daar komen vervolgens objectieve resultaten uit. Dat geldt voor de boekhouding van een privé persoon en voor een wereldwijde onderneming. Een belastingconsulent gaat verder dan rekenen en zal inhoudelijk naar die cijfers kijken en deze op de juiste manier indelen en verwerken. Op die manier wordt het maximale rendement behaalt uit de cijfers, en vindt er de minste afdracht plaats. Daarmee is een register belastingconsulent in feite een creatief persoon die patronen ziet die een leek niet kan waarnemen.

Wat zijn zoal de voordelen van een belastingconsulent?

De voordelen die te behalen zijn kunnen per persoon of onderneming verschillen. Hier zijn een aantal algemene voordelen voor het inschakelen van een belastingconsulent:

  • Boekhouding uit handen geven spaart tijd uit voor de ondernemer.
  • De objectieve berekeningen worden ingevoerd in een overzichtelijk schema.
  • De cliënt heeft direct inzage in de cijfers op een begrijpelijke manier.
  • De uitkomst van de objectieve cijfers wordt in het voordeel van de cliënt doorberekend.
  • In overleg met de belastingconsulent worden relevante persoonlijke en zakelijke overwegingen meegenomen.
  • Naast de aangifte indienen wordt er ook een strategie ontwikkelt voor de langere termijn.
  • Een officiële belastingconsulent kan langer uitstel vragen dan een particulier of ondernemer.
  • Afschrijvingen worden op het meest voordelige momenten geboekt.
  • De belastingconsulent kan op zoek gaan naar belastingvoordelen of subsidies.
  • Aangiftes worden sneller verwerkt en geaccepteerd als ze door een erkende belastingadviseur of consulent ingediend worden.


Uiteindelijk zal de belastingconsulent een plan op maat maken die aansluit bij de situatie van de onderneming, op dit moment én in de toekomst. Een belastingaangifte is in principe gebaseerd op inkomsten uit het verleden, de aangifte wordt opgesteld vanuit een visie op de toekomst. Denk hierbij aan afschrijvingen en aankomende investeringen. Wil je meer belasting besparen? Neem dan hier contact op met OAMKB.

Op zoek naar een register belastingconsulent? Kijk op RB.nl voor meer informatie.

Belastingadvies in jouw vakgebied

Niet elke belastingconsulent heeft dezelfde expertises en specialismen. Zo zijn er consulenten die zich vooral bezighouden met juridische zaken, andere houden zich bezig met accounting en boekhoudkundige zaken. Bij OAMKB zijn er representatives met verschillende specialisaties. Daarom is een netwerk van professionals een betere oplossing dan één persoon. Niemand kent alle facetten van belastinggerelateerde zaken even goed. Het is prettig als jouw register belastingconsulent assistentie in kan roepen van andere specialisten binnen een vertrouwd netwerk. Denk bijvoorbeeld aan een Nederlandse onderneming die een opdracht krijgt vanuit het buitenland. Dan geeft een consulent met als specialisatie buitenlands recht een waardevolle toevoeging op de vaste, nationaal gerichte belastingconsulent.

Bij OAMKB begrijpen we dat belasting betalen noodzakelijk is, maar we betalen liever niet meer dan strikt noodzakelijk. Een goede register belastingconsulent zorgt ervoor dat je geen cent teveel hoeft te betalen. Wil je belasting besparen? Een belastingconsulent verdient zichzelf terug. Neem dan hier contact op met OAMKB of mail naar info@oamkb.nl.