Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
De voordelen van OAMKB

financieel
professionals

online
administraties

24/7
inzicht

vaste
maandprijs

Belastingadviseur

Geven en nemen met de belastingdienst

We hebben allemaal te maken met de belastingdienst. Of het nou gaat om BTW, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, intracommunautaire belasting of andere heffingen, we dragen allemaal belasting af. Soms lijkt het een wedstrijd waarbij een ondernemer en zijn belastingadviseur en de belastingdienst als tegenstanders in de ring staan. Een gevecht om de belastingcenten. Dan is het goed om een betrouwbaar persoon in de hoek van de ring te hebben, in dit geval jouw belastingadviseur. Iemand die niet alleen naar de situatie kijkt maar middels belastingadvies ook een strijdplan kan opstellen waarmee jouw winstkansen veel groter worden.

Bij OAMKB weten we dat ondernemers in het MKB behoefte hebben aan iemand die niet de handdoek in de ring gooit, maar als sparring partner zorgt dat jij als winnaar uit de ring stapt en daar verzekerd van bent voordat je de ring instapt. Een goed belastingadviseur is goud waard, als je de verkeerde keuze maakt lig jij straks zelf op de mat.

Ga naar deze pagina om meer te leren over OAMKB of neem hier contact op.

 

Wat doet een belastingadviseur?

Uiteraard heb je wel een idee van de taken van een belastingadviseur, dat is iemand die belastingadvies geeft. Maar je staat er niet altijd bij stil op welke vlakken een belastingadviseur hulp kan bieden, en meer kan betekenen dan een boekhouder. Met welke zaken houdt een belastingadviseur zich bezig?

 • Onderzoek belastingbesparing
 • Inkomensplanning 
 • Begeleiding bedrijfsovername
 • Voeren van procedures/bezwaren
 • Boekenonderzoek
 • Herstructureren van de onderneming bij groei of overname
 • Regelen van persoonlijke zaken zoals de pensioenregeling of een echtscheiding
 • Creatieve oplossingen voor zaken als belastingaangiftes
 • Advies bij de zoektocht naar bijzondere aftrekposten en financiële regelingen
 • Juridisch advies bij complicaties

Wat kost een belastingadviseur? 

 • Opstellen belastingadvies: €450,- (1 dagdeel met korting 10% bij een maandabonnement)
 • Opstellen complex belastingadvies: €800,- (2 dagdelen met korting 20% bij een maandabonnement)

Wat zit er in een maandabonnement?

In je maandabonnement bij een belastingadviseur zit de boekhoudsoftware, boekhouding, belastingaangiften en communicatie. Het maandabonnement hebt je al vanaf €145,- per maand. 

Er zijn nog meer zaken die onder belastingadvies vallen, de kerntaken verschillen per situatie. Binnen het MKB is er een grote diversiteit aan ondernemingen en ondernemers die allemaal specifieke vraagstukken en doelstellingen hebben. Onderstaand een aantal punten toegelicht. Bij vragen neem contact op met een belastingadviseur bij jou in de buurt. 

Herstructureren van de onderneming bij groei of overname

De grootste uitdaging van een ZZP-er is de eerste werknemer. Van een kleine zelfstandige doorgroeien naar een MKB ondernemer behoort tot de grootste en meest risicovolle stappen in een onderneming. Als je de zaken niet goed regelt, de verzekeringen niet op orde hebt, en het contract fouten heeft kan dat de ondergang van een bedrijf betekenen. Een belastingadviseur zal helpen bij het opstellen van contracten, en zorgen dat de kosten en baten duidelijk in kaart worden gebracht.

Bij herstructureren van een grotere onderneming dienen andere vraagstukken zich aan. De juiste verhouding tussen personeelsbeleid en een winstgevende operatie moet duidelijk gedefinieerd worden. Bij aandeelhouders moeten alle cijfers nauwlettend in de gaten worden gehouden, en op de juiste manier worden overgebracht. Toekomstprognoses zijn vaak belangrijker dan de huidige positie. Goed beargumenteerd belastingadvies kan de doorslag geven in beslissingen. Wil je herstructureren? Neem dan hier contact op.

Bij een overname moeten alle boeken met een fijne kam worden doorgespit, je moet vooraf weten wat je binnenhaalt. Alles kan er op papier prachtig uitzien, maar zitten er addertjes onder het gras? De belastingadviseur prikt er genadeloos doorheen.

Regelen van persoonlijke zaken zoals de pensioenregeling of een echtscheiding

Elke onderneming wordt gedragen door mensen. Personeelsleden, de eigenaar, aandeelhouders. Als ondernemer ben je ook een mens met een privé leven, daar moeten soms ook orde op zaken gesteld worden. De pensioenregeling bijvoorbeeld. Dat is één van de zaken waar in het MKB vaak te weinig aandacht voor is. Wat zijn de kosten, is dat het waard en wat zijn de risico's? Dat zijn zaken waar de belastingadviseur antwoord op kan geven.

Een echtscheiding is een vervelende zaak op persoonlijk vlak, ook fiscaal kan het grote gevolgen hebben. In die tijden is het essentieel om op een goede belastingadviseur te kunnen vertrouwen. Welke rechten heeft de partner, wat is de beste strategie, en kan een vechtscheiding voorkomen worden? Bij dit soort problematieken moet een belastingadviseur niet alleen verstand hebben van juridische zaken, maar ook empathie op kunnen brengen voor de mensen achter de cijfers.

Creatieve oplossingen voor zaken als belastingaangiftes

Een belastingaangifte is meer dan de cijfers op een rij zetten en opsturen. Bij de BTW aangifte kan dat wel, maar bij de jaarlijkse belastingaangifte wordt het een ander verhaal. Wat staat er op de balans, wanneer worden zaken afgeschreven, in welke box worden deze uitgaves en inkomsten geplaatst? Het is alsof de belastingdienst het opzettelijk zo ingewikkeld heeft gemaakt. Een belastingadviseur kan hulp bieden met de aangifte invullen, op een manier die voor jou en de onderneming het meeste voordeel biedt. Of beter gezegd; de minste kosten met zich meebrengt. Wil je een advies zodat je meer belasting terugkrijgt? Neem dan hier contact op.

Advies bij de zoektocht naar bijzondere aftrekposten en financiële regelingen

De belastingdienst is er niet alleen om te incasseren. Soms geven ze ook belastingvoordelen en zelfs subsidies. Een goede belastingadviseur is op de hoogte van jouw bedrijfstak, of kent mensen die dat zijn. Er zijn veel potjes, je hebt wel een goudzoeker nodig om te op te sporen. Er zijn veel bedrijfstakken waar stimulansen worden gegeven, en incentives om zaken op een bepaalde manier uit te voeren. Doe daar je voordeel mee, laat je adviseren over de mogelijkheden. Meer ogen zien meer mogelijkheden.

Neem bijvoorbeeld de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Deze regeling van het ministerie van Economische Zaken helpt om de financiële lasten van R&D projecten te verlagen. Je kunt als ondernemer in aanmerking komen voor een vaste aftrek op de fiscale winst. Als werkgever kun je in aanmerking komen voor een afdrachtsvermindering van de loonheffingen. De belastingadviseur helpt je bij de aanvraag voor deze regelingen.

Juridisch advies bij complicaties

Er kunnen zich ontwikkelingen voordoen waarbij juridische hulp noodzakelijk blijkt. De belastingadviseur kan hierbij assistentie bieden. Fiscaal recht is een belangrijke stroming binnen belastingadvies, en er zijn vele zaken die je tegen kunt komen in de bedrijfsvoering. Als juridische problemen zich voor mochten doen is het zaak snel te handelen, laat het niet liggen en ga problemen niet uit de weg. Op de lange baan schuiven kan tot een veel grotere fiscale schade leiden. Goed belastingadvies is ook juridisch advies in moeilijke tijden. Op die momenten kan de belastingadviseur een belangrijke rol spelen.

Bekijk een overzicht van alle diensten die een belastingadviseur kan bieden

Belastingadviseurs bij OAMKB

Voor ondernemers in het MKB en vermogende particulieren is er een behoefte aan belastingadviseurs met een uitgebreid netwerk, en een specialisatie in een specifiek vakgebied. Belastingadviseur is een vrij beroep, iedereen mag zich deze naam aanmeten. De belastingadviseurs van OAMKB zijn allemaal aangesloten bij beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB), ze voldoen daarmee aan de hoogste eisen en leveren diensten van uitstekende kwaliteit. Omdat adviseurs binnen het OAMKB beschikken over een groot netwerk kunnen ze indien nodig ook een beroep doen op collega's waarmee ze op alle fronten de klant kunnen bijstaan. Van een kleine persoonlijke kwestie tot een ingrijpende juridische zaak.

Meer weten over het Register Belastingadviseurs? Dat kan via www.rb.nl

Fiscaal Jurist

Deze naam is wel beschermd, bij OAMKB zijn meerdere personen werkzaam die deze universitaire opleiding hebben afgerond en beschikbaar zijn om de klanten van OAMKB belastingadviseurs te helpen met fiscaal juridisch belastingadvies.

Belastingaangiftes opstellen en indienen

Gelukkig is er ook veel te automatiseren en uit handen te geven. Naast belastingadvies biedt OAMKB ook een gebruiksvriendelijk platform om de boekhouding bij te houden. Factureren uitschrijven, offertes opstellen, herinneringen en aanmaningen sturen zijn allemaal zaken die grotendeels geautomatiseerd kunnen worden. Daarmee heb je als ondernemer ook zicht op de onderneming, en daarmee kun je plannen maken voor de toekomst. De belastingadviseur denkt graag mee als sparring partner om een doordacht fiscaal plan op te stellen, een roadmap voor de toekomst te definiëren en de ondernemer te helpen met de groei van de onderneming.

Er is niets zo bevrijdend als de fiscale zaken uit handen te geven aan een belastingadviseur waar je op kunt vertrouwen, en waar je verder mee kunt bouwen. Als ondernemer sta je niet alleen, de belastingadviseurs van het OAMKB staan voor je klaar. Wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan hier contact op of mail naar info@oamkb.nl.