Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Bedrijfsadvies Horeca-bedrijven

Horeca administratie en bedrijfsadvies: wij helpen je niet alleen met je horeca administratie maar ook met meer winst te maken in je horeca bedrijf!

Mijn naam is ​Bas van Kooten, ​eigenaar van OAMKB ​Horeca administratie en bedrijfsadvies.

Als echte horecaman en specialist in horeca bedrijfsvoering en horeca administratie ben ik de ideale partij om jouw administratie aan uit te besteden. Maar ik kan samen met mijn collega´s meer voor je betekenen!

Voor wie?

Wil je stappen gaan maken in je horeca onderneming? Wil je meer winst in je horeca bedrijf, minder tijd kwijt zijn, betere marges en een hogere klanttevredenheid? Laat je dan begeleiden door één van onze winstplan adviseurs voor de horeca, Bas van Kooten en bereik je doelstellingen sneller!

Hoe helpt OAMKB Horeca je nog meer winst te behalen?

Niet alleen zijn wij specialist in het organiseren van je horeca administratie! Heb jij één van de volgende doelstellingen, dan kunnen wij jou als horeca specialist ook helpen met:

  • meer winst!
  • uitbreiding van de horeca activiteiten
  • ontwikkeling van horeca concepten
  • startersadvies
  • aankoopadvies
  • waardebepaling horeca onderneming
  • verbetering van de gasttevredenheid
  • verbetering van de kennis van horeca medewerkers
  • meer tijd voor de horeca ondernemer
  • een betere verhouding tussen werk en privé

Welke resultaten kun je dan verwachten?

Als je met ons een traject aangaat kun je verwachten

  • dat je uitgebreide rapportages over je marges per product, per dienst, per werknemer, per vierkante meter ontvangt, uitgaande van dagelijkse kas-omzetten
  • dat je waste rapportage en andere inzichten ontvangt om verliezen te voorkomen
  • dat je strategie helder in je horecabedrijf is en in een winstplan is opgenomen
  • jij en je medewerkers weten welke acties er genomen moeten worden om de resultaten te behalen
  • dat je geadviseerd wordt hoe je jouw horeca organisatie erop in moet richten om de resultaten te behalen
  • met als resultaat: meer winst in je horeca bedrijf, meer tijd voor jou, meer overzicht en inzicht en meer werkplezier!

Hoe pakken we dat aan?

In een adviestraject doorlopen we de volgende stappen:

  • we beginnen met het maken van jouw winstplan met behulp van het Business Model Canvas. Samen lopen we in 9 stappen door jouw horeca bedrijf . Aan de hand hiervan bespreken we wat de effecten zijn van strategische keuzes en formuleren we concrete acties en vertalen die in een winstplan.
  • samen bespreken we welke KPI´s je in je bedrijf wilt meten. Wij hebben al 55 KPI´s voor de horeca voorhanden. ls je nog extra meetpunten wilt zien, dan kunnen we die ook maken. KPI´s zijn bijvoorbeeld loonkosten per vierkante meter, per werknemer, bruto marges op producten enz.
  • vervolgens maken we een begroting en liquiditeitsprognose waarin geconcretiseerd wordt welke financiële resultaten we gaan behalen.
  • vervolgens volgen wij aan de hand van de geautomatiseerde administratie hoe de ontwikkelingen zijn ten opzichte van de meetpunten (KPI´s) en begroting en sturen in onze sparsessies acties en doelstellingen eventueel bij. Hierbij gebruiken we weer het Business Model Canvas zoals we dit hebben gemaakt.
  • zo wordt ook duidelijk welke processen verder verbeterd kunnen worden en helpen we hoe je dit kan realiseren.

Tarieven

Om resultaten te bereiken is niet alleen een goed winstplan nodig, maar ook opvolging hiervan. Het bereiken van meer winst staat of valt bij een goede uitvoering. Moeten we het winstplan eventueel bijstellen? Wat kunnen we nog meer ondernemen om het winstdoelen te behalen? Hoe komen we over drempels heen die het winstplan in de weg zitten? Winstplan adviseurs denken in oplossingen, niet in problemen.

Winstscan

Op basis van een bedrijfsbezoek en het meest recente jaarverslag krijg je een rapportage met vergelijkende waarde t.o.v. vergelijkbare horeca bedrijven. Ook krijg je een analyse waar nog meer winst in je horeca bedrijf te behalen valt.€ 695,-

Winstplannen

Op basis van de Winstscan horeca bedrijfsadvies bepalen we samen waar meer winst te behalen valt en schrijven we een winstplan op basis van die bedrijfsverbeteringen. Een winstplan is pas een goed winstplan als het realistisch en uitvoerbaar is en als de winstdoelen bereikt worden. We geven niet alleen een winstplan af maar helpen ook om de winstdoelen te behalen:

Winstplan light

  • een helder winstplan met ondersteuning van het business model canvas
  • begroting/liquiditeitsprognose
  • 2 keer per jaar sparren en acties bijstellen
  • regelmatig appen en bellen om te sparren zijn inclusief
  • gedurende een jaar
    Tarief: € 150,- per maand

Winstplan medium

  • een helder winstplan met ondersteuning van het business model canvas
  • maken begroting/liquiditeitsprognose
  • elk kwartaal sparren en acties aanscherpen
  • regelmatig appen en bellen om te sparren zijn inclusief
  • gedurende een jaar
    Tarief € 335,- per maand

Winstplan heavy

  • een duidelijk winstplan met behulp van het business model canvas
  • maken begroting/liquiditeitsprognose
  • elke maand sparren en acties aanscherpen
  • regelmatig appen en bellen om te sparren inbegrepen
  • gedurende een jaar of tot de winstgarantie behaald is
    Tarief € 700,- per maand

Winstplan met winstgarantie (winstplan heavy)

Wanneer je samen de doelen uit het winstplan wilt behalen, dan spreken we een winstgarantie af. Dat betekent dat we niet alleen een winstplan advies geven, maar dat we ook helpen om dit te bereiken. We gaan dan zolang door totdat we de winstdoelen samen bereikt hebben. In de basis spreken wij een winstplan af voor een jaar, een traject van 12 maanden waarin een vooraf besproken doel gegarandeerd wordt. We spreken een winstgarantie af van 200% van onze kosten aan extra winst. Vanzelfsprekend zijn hier wel voorwaarden aan verbonden die te maken hebben met jouw inspanningen.

Dat wil zeggen dat je altijd aan ons verdient met een winstplan met winstgarantie. Op deze manier verdien je altijd op ons. Onze winstgarantie bestaat uit extra inspanning wanneer de extra winst na 12 maanden nog niet bereikt hebben maar er bijna zijn. Dan spreken we wel voorwaarden af zoals het uitbesteden van de boekhouding omdat we dan 24/7 inzicht hebben in de voortgang en opvolging van bedrijfsadvies die we samen afgesproken hebben.

Wat zijn jouw voordelen bij OAMKB horeca administratie en bedrijfsadvies?
Tijdens de uitvoering van een winstplan kunnen we rekenen hoeveel het jou gaat opleveren als een bepaald onderdeel van je bedrijf (nog) beter neergezet wordt. Voorbeelden van voordelen die we opnemen in het winstplan om deze nog scherper neer te zetten, zijn:

  • meer winst!
  • een hogere verkoopwaarde van je onderneming
  • privé en werk meer in balans door tijdswinst
  • meer liquiditeiten
  • verbeterde continuïteit
  • minder tijd kwijt aan horeca administratie!
  • nog beter ondernemen, dan je al deed!
  • minder risico en een betere marge
  • meer efficiency
  • kwaliteitsverbetering
  • omzetstijging en een hogere gemiddelde besteding
  • beter en gelukkiger personeel
  • hoger serviceniveau
  • meer tevreden gasten
  • inzicht, rust, gemak en orde in je horeca onderneming

    De OAMKB Winstplan adviseurs zouden graag met je in contact komen. Laat hier je contactgegevens achter en we nemen direct contact met je op. Je kunt ons ook mailen op info@oamkb.nl

Adviseur

Bas van Kooten