Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Automotive administratiekantoor online

Automotive administratiekantoor

Het gaat hard in de auto industrie, als ondernemer moet je met de voet stevig op het gaspedaal duwen om alle innovaties bij te houden. Dat geldt voor zowel nieuwe autobedrijven als voor gevestigde ondernemingen die ook in de toekomst relevant willen blijven. Het automotive administratiekantoor van OAMKB zal je hierbij van dienst zijn, met een moderne blik op fiscaliteiten én verstand van deze sector. Van financiering autobedrijf tot aan boekhouding autobranche en het inrichten van de volledige garage administratie, met het OAMKB automotive administratiekantoor kun je vol gas ondernemen zonder uit de bocht te vliegen.

Neem vrijblijvend contact op met de automotive experts van OAMKB voor alle diensten die een automotive administratiekantoor te bieden heeft.

Hoe kun je administratie verbeteren?

Om te beginnen zullen we vijf tips geven om de administratie binnen een autobedrijf te verbeteren:

  • Een groot deel van de boekhouding is te automatiseren op basis van boekhoudsoftware.
  • Met een online administratie houd je 24 uur per dag, 7 dagen per week zicht op de onderneming.
  • Voorkom fouten door verschillende handelingen en processen met elkaar te integreren.
  • Persoonlijk klantcontact blijft belangrijk, toch kun je door online te werken veel zaken snel en klantvriendelijk afhandelen.
  • Dat geldt ook voor het contact met jouw automotive administratiekantoor. Naast mailen en appen moet er altijd ruimte zijn voor persoonlijk contact, ook wanneer je een vraag hebt in het weekend.

Door online te werken creëer je meer ruimte voor persoonlijk contact, hoe dat mogelijk is leggen we graag aan je uit in een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat doet een automotive administratiekantoor?

De evolutie van administratiekantoren verschilt eigenlijk niet eens zoveel van de autobranche. Met name de overeenkomsten in automatisering in beide sectoren is opvallend. Voorheen was een monteur vooral bezig met fysieke handelingen, nu wordt er veel gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur om auto’s te onderhouden. Internet is ook onmisbaar om een goede dienstverlening te waarborgen, daarbij zal de garage administratie interne en externe processen samenbrengen. Bij een automotive administratiekantoor is dat niet anders, de boekhouding wordt tegenwoordig grotendeels zonder fysieke boeken uitgevoerd, door online te werken wordt er een veel hogere mate van efficiëntie verkregen. Ook is de communicatie tussen ondernemer en fiscalisten binnen het automotive administratiekantoor sterk verbeterd, in ieder geval binnen het OAMKB netwerk van online financieel professionals.

Als laatste overeenkomst mag ook het klantcontact niet onvermeld blijven. Online of offline, klanten hebben altijd behoefte aan duidelijke communicatie, heldere informatie en transparante tarieven zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Om wat meer inzicht te geven in de dienstverlening van een toegewijd automotive administratiekantoor zullen we er drie belangrijke diensten uitlichten:

1. Financiering autobedrijf

Waarom zou je nu een autozaak opstarten? Is deze markt niet verzadigd? Dat zijn relevante vragen die iedere ondernemer zich moet stellen alvorens een lening af te sluiten. Als je nu zonder een vernieuwend concept in deze sector stapt maak je eerlijk gezegd weinig kans, bij een financiering autobedrijf zul je echt wel verder moeten denken dan de traditionele bedrijfsvoering. Kijk maar naar de opkomst van elektrische voertuigen, de focus op duurzaamheid en de technologische innovaties zoals zelfrijdende auto’s. Het is best mogelijk dat je als autoliefhebber de opkomst van full-electric jammer vindt, en dat je auto’s die zichzelf besturen zonde vindt van de beleving die zelf een auto besturen geeft. Dat neemt niet weg dat de autosector zich snel ontwikkelt, en een ondernemer moet een unieke en persoonlijke visie zien te vertalen naar een rendabel concept in deze concurrerende markt.

Het automotive administratiekantoor van OAMKB helpt je bij de financiering autobedrijf op poten te zetten, op basis van jouw ambities en de werkelijkheid in de praktijk. Niet alleen wordt de autobranche stevig onder de loep genomen, ook wordt er gekeken naar innovatieve investeringsmogelijkheden die je meer ruimte geven om jouw ambities waar te maken. Een goed begin is uiteindelijke het halve werk.

2. Boekhouding autobranche

Wat is de reden dat je ooit in de autobranche bent gestart? We hebben het vermoeden dat bonnetjes optellen en aangiftes invullen niet op jouw lijstje met ambities voorkwamen. Boekhouden is niet echt een karwei waar veel ondernemers mee bezig willen zijn, maar toch gaat hier veel tijd in verloren. Jazeker, hoe belangrijk de boekhouding ook mag zijn, als automotive administratiekantoor zijn wij van mening dat er teveel tijd aan de boekhouding autobranche wordt besteed. Er wordt teveel data handmatig ingevoerd, en te weinig vernieuwd. En zo houd je minder tijd over aan alle zaken waarvoor je in dit vak bent gestapt.

Automotive administratiekantoor OAMKB helpt je met de keuze maken voor de juiste boekhoudsoftware die niet alleen aansluit op de situatie van vandaag, maar die ook schaalbaar is voor de toekomst. Daarbij is een online werkwijze onmisbaar, door de boekhouding online te brengen kun je veel efficiënter én veiliger werken. Daarnaast zul je veel tijd kunnen besparen door standaard handelingen te automatiseren, bonnen digitaal te verwerken en de workflow te optimaliseren. Wanneer de boekhouding eenmalig op poten is gezet kun je zorgeloos verder bouwen aan jouw bedrijf.

3. Garage administratie

Maar al te vaak zien we dat de boekhouding los staat van de garage administratie. Voor ons als automotive administratiekantoor is dat een beetje alsof je een apart stuur hebt voor het linkerwiel én het rechterwiel. De boekhouding en de administratie kunnen uitstekend geïntegreerd worden, zo voorkom je dat handelingen langs elkaar heen lopen. Denk aan het debiteuren- en crediteurenbeheer, de voorraad, inkoop en verkoop en zelfs de personeelsadministratie. Heb je een webshop? Koppel dit aan de centrale administratieve software en handel transacties 24 uur per dag, 7 dagen per week af. We helpen je graag de juiste software te kiezen en alle elementen op elkaar af te stemmen. Daar zul je tijd en kosten mee besparen, om zo te bouwen aan een toekomstbestendig bedrijf.

De wereld stopt niet met draaien wanneer we naar bed gaan, toch hoef je niet 24/7 oproepbaar te zijn wanneer je de administratie in grote mate automatiseert. Daarbij kijk je met de experts van het OAMKB automotive administratiekantoor naar de administratieve handelingen die je graag zelf uitvoert, welke zaken je kunt automatiseren en wat jouw financieel adviseur voor je kan regelen.

De boekhouding autobranche op orde brengen is eenvoudiger dan je denkt. Kies voor automotive administratiekantoor OAMKB als jouw co-pilot en informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Kijk hieronder voor meer informatie: