Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Zo zijn representatiekosten wel aftrekbaar

Representatiekosten voor recepties, feestelijke bijeenkomsten en dergelijke zijn slechts beperkt aftrekbaar. Dit in tegenstelling tot reclamekosten. Maak daar gebruik van.
Kosten
Kosten zijn een noodzakelijk kwaad voor iedere ondernemer. Als u ze dan toch moet maken, is het extra zuur als deze niet volledig aftrekbaar zijn van de belasting. Het is dan ook goed om te weten wat voor soort kosten wel of niet volledig aftrekbaar zijn van de winst.

De kosten voor representatie zoals recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak zijn slechts beperkt aftrekbaar van de winst. Dit in tegenstelling tot reclamekosten die wel volledig aftrekbaar zijn.

Representatie of reclame?
Veel kosten kunnen (gedeeltelijk) toegerekend worden aan zowel representatie en reclame. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage voor een feest of activiteit bij u in het dorp of de wijk. Als u geen tegenprestatie voor de bijdrage ontvangt, zal er al snel sprake zijn van representatiekosten.

Als er echter bijvoorbeeld een advertentie van uw bedrijf geplaatst wordt in de folder van het feest is er sprake van reclamekosten.

Het mes snijdt in dit soort gevallen aan twee kanten. Er is sprake van meer bekendheid voor uw bedrijf, terwijl de kosten ook nog eens volledig aftrekbaar zijn.
 
Dit artikel verscheen eerder op dezaak.nl