Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Zo wordt autorijden voor u en uw BV weer leuk!

Niet iedereen vindt ze er al te fraai uitzien, maar met een groene (‘schone’) auto wordt autorijden in ieder geval financieel en fiscaal weer leuk. Hoe zit dat? Hoe rijdt u fiscaal ‘schoon’? Wat levert u dat aan fiscale voordelen op?

Hoezo succesverhaal? De techniek die wordt gebruikt in hybrideauto’s is al jaren beschikbaar. Het was dus al lang mogelijk een hybrideauto te bouwen. De technieken die worden gebruikt, zijn de laatste jaren wel aanzienlijk verbeterd. Daardoor zijn de prestaties en de actieradius belangrijk verbeterd. Toch zijn het niet deze technische verbeteringen geweest die hebben geleid tot de steeds grotere prioriteit van hybrideauto’s.
 
Fiscale promotiemaatregelen
De echte populariteit danken deze auto’s aan de fiscale gevolgen. Zie hierna de overzichten met betrekking tot de fiscale inkomensbijtelling voor de auto van de zaak en houd daarbij even in gedachten dat het ooit heel eenvoudig is begonnen met een bijtelling van 20% die van toepassing was op álle gevallen dat er privé met een auto van de zaak werd gereden. Dat is ‘fiscaal verleden tijd’.
 
In 2009 werd er fiscaal bekeken onderscheid aangebracht tussen zeg maar ‘vuil, een beetje schoon en schoon’. En wel als volgt:
 
Lees verder op ondernemingsdatabank.indicator.nl