Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Zo ontgaat u de bijtelling voor de bestelauto!

Als er in je bedrijf één of meer bestelauto’s rondrijden, moet je voor elke bestelauto in principe de bijtelling toepassen. Als je het goed aanpakt, kan je deze bijtellingen echter op een legale manier omzeilen. Wat moet je daarvoor doen?
 
Ondernemers die bestelauto’s in hun bedrijf gebruiken, betalen geen bpm en minder mrb dan voor een personenauto. Wel geldt in principe ook voor bestelauto’s de bekende bijtelling. Directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) en werknemers moeten deze bij het loon tellen, zelfstandigen in een eenmanszaak hebben minder aftrek van de winst. De wet kent echter een paar uitzonderingen op de bijtelling.
 
Beperk de privékilometers
Sluitende kilometeradministratie. Net zoals bij personenauto’s vervalt de bijtelling als een bestelauto minder dan 500 kilometer (km) privé gebruikt wordt. Dit vereist echter wel een sluitende kilometeradministratie.
 
Tip. Staan aan één werknemer (zoals de DGA) het hele jaar door overigens meerdere auto’s ter beschikking, dan mag per auto maximaal 500 km privé gereden worden voordat je moet bijtellen.
 
Lees verder op ondernemingsdatabank.indicator.nl