Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Werknemers willen langer doorwerken door flexibel werken

Maar liefst 60% van de Nederlanders zou willen overwerken indien dit gepaard gaat met de mogelijkheid om flexibel te werken. Twee op de drie Nederlanders zou zelfs zijn of haar pensioen willen opschuiven als ze minder uren per week hoeven te maken. Deze gegevens komen naar voren uit het onderzoek ‘Medewerkerbeleving in Nederland 2011’ van Integron. Aan het onderzoek deden bijna 4500 respondenten mee, werkzaam in verschillende sectoren van de arbeidsmarkt. 
 
 
Van alle werknemers van boven de 50 zou 60% langer willen doorwerken, dat is dus iets lager dan in de jongere leeftijdsgroepen, waar het gemiddelde op 67% lag. Hoger opgeleiden en vrouwen staan positiever tegenover langer doorwerken. Het is niet bekend of er ook verschillen zijn tussen verschillende leeftijdsgroepen en mannen vs. vrouwen als het gaat om overwerken.
 
Het Nieuwe Werken
Er ligt een grote mogelijkheid in de combinatie van de toenemende vergrijzing en de groei van Het Nieuwe Werken. Oudere werknemers moeten met het nieuwe pensioenstelsel mogelijk langer doorwerken. Door dit te combineren met HNW zijn ze gemotiveerder en meer tevreden. Momenteel is er nog een duidelijke scheiding van markten waar dit wel en niet mogelijk is. HNW wordt vooral gebruikt in de sectoren ICT en telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid/not for profit.