Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

Enerzijds wordt je aangeraden met beide benen op de grond te blijven staan, anderzijds wordt je verteld dat je met het hoofd in de wolken moet zweven. Data moet tegenwoordig in de cloud, maar waarom eigenlijk? En hoe veilig is online werken?

OAMKB staat voor Online Administratie voor het MKB. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van werken in de cloud bij jouw lokale adviseur.

Waarom zou je online werken?

Als je deze blog leest werk je al in de cloud, je verzamelt immers informatie via het internet die gericht is op de onderneming. Zowel eenmanszaken zonder kantoorpand als internationale bedrijven met duizenden werknemers in dienst maken gebruik van cloud-based software en data opslag. Jouw apparaten staan al 24/7 in contact met het internet, waarom zou je dit niet doorvoeren naar de administratie en het bedrijfsbeheer? Laten we de voordelen en mogelijke nadelen even onder elkaar zetten:

Voordelen van werken in de cloud

Nadelen van werken in de cloud

Is lokaal opslaan veiliger dan online?

Veiligheid is een relatief begrip. Als jouw data op een PC wordt opgeslagen die op kantoor staat zonder internetverbinding, kan daar geen hacker bij. Maar een inbreker wel, of de administratie gaat in vlammen op door een brand. Lokale opslag met backups via een RAID kan heel veilig zijn, maar ook online opslag op basis van automatische backups en veilige login protocollen is veilig. De zwakste schakel is en blijft de mens, iedereen die gebruik maakt van het systeem moet goed geïnstrueerd worden.

Hoe kies je een goed online systeem?

Je kunt bij de bekende bedrijven als Google, Microsoft en Apple jouw clouddiensten afnemen. Zeker wanneer je toch al gebruikt maakt van Google Android of Apple Mac ligt de keuze voor hetzelfde ecosysteem voor de hand. Maar er zijn ook andere partijen zoals Dropbox die online opslag bieden. Voor ondernemers kun je vaak een compleet online boekhoudpakket inclusief data opslag nemen. De meeste online opslag zal overigens toch op een Amazon cloud server terecht komen, dat is veruit de grootste partij in cloud computing. Ga met betrouwbare partijen in zee, let op goede data encryptie en backups, en geef liever iets meer uit aan een solide oplossing. Gratis bestaat niet, en goedkoop kan ook op het internet duurkoop zijn.

Werken in de cloud in combinatie met communicatie in jouw woonplaats of op de werkplek. Ontdek hoe dat werkt bij het OAMKB administratiekantoor.
 

cloud, online, oamkb, veilig opslaan, online systeem, werken in cloud, voordelen cloud