Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Virtual reality kent dit jaar grote populariteit

Stel je eens voor, je draagt een virtual reality bril en je zit in een achtbaan. Met deze bril op bevind je jezelf in een 3D oorlog met aliens. Je hoort ieder geluid en de bewegingen van de rit in de achtbaan passen perfect in de film die je via de bril bekijkt. Je gaat met een noodgang naar beneden en komt terecht in een straat van Manhattan. Het is alsof je er middenin zit!

Extreme ervaring

Volgens NU.nl wordt een virtual reality achtbaan binnenkort werkelijkheid in Bobbejaanland, het pretpark in België, op slechts 120 kilometer vanaf Utrecht. Wat zal dit een onwijs extreme ervaring zijn! Wil je nu alvast ervaren hoe het me een 3D bril is? Lees dan snel verder, want OAMKB deelt gratis een 3D bril uit!

Gear VR

De nieuwste Samsung Galaxy telefoon kwam september vorig jaar op de markt. De telefoon heeft niet veel veranderingen doorgemaakt, maar Samsung kwam echter wel met de VR-bril aanzetten: Gear VR van Oculus. De telefoon is niet meer uniek te noemen, maar de belevingen met de Gear VR zeer zeker wel!

Virtual reality kent dit jaar grote populariteit

Actie VR-bril

Natuurlijk wilde Google niet achterblijven en kwam op de markt met een kartonnen Virtua Reality (VR) bril. Het fijne van dit exemplaar is de extreem lage prijs van 7,91 euro. En OAMKB deelt nu gratis deze 3D bril uit! Het enige wat je hoeft te doen is dit bericht te delen. Degenen die dit bericht het laatst hebben gedeeld krijgen een VR-bril opgestuurd! Het kost echter wel wat moeite om hem in elkaar te zetten, maar dit filmpje legt je alle stappen uit.

Virtual reality kent dit jaar grote populariteit

Welk VR-bril past bij jou?

Er zijn 4 typen VR-brillen. Er is een bril welke je aansluit op je smartphone, een voor op de pc, een die je kunt aansluiten op een spelcomputer en er is een losse bril die geheel op zichzelf staat. 

Het handige van de VR-bril op je smartphone is dat deze draadloos werkt. Je telefoon is alleen niet zo krachtig als een pc. Tevens is er nog een verschil. Zo heb je brillen met sensoren in de bril zelf of er wordt gebruik gemaakt van de sensoren in de telefoon zoals bij de Google Cardboard bril. De prijzen van een VR-bril welke je aansluit op je smartphone variëren van €7,95 tot €200,-. 

Er wordt op technische sites gespeculeerd dat smartphones in de nabije toekomst sterker worden en zelfs krachtiger dan een gameconsole. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben, dan weet je wat je te wachten staat. 

Op dit moment wordt de stand-alone VR-bril enkel nog ontwikkeld door Google. Deze bril kan je gebruiken zonder aansluiting op een spelcomputer, telefoon of pc.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Facebook heeft ongeveer 2 jaar geleden Oculus gekocht voor 2 miljard dollar. Mark Zuckerberg zal dit jaar eindelijk de Oculus Rift presenteren.

Virtual reality kent dit jaar grote populariteit

Sony en HTC komen ook dit jaar met hun VR-bril. 

HTC richt fonds op voor kleine VR ondernemingen

NU.nl meldt dat HTC een bedrag van 100 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in een virtual reality fonds. Hierdoor kunnen kleine ondernemingen die zich bezighouden met het ontwikkelen van VR, voor zowel de hard- als software, aanmelden bij Vive X. Voor dit nieuwe project heeft HTC nieuwe kantoren in San Francisco, Peking en Taipei geopend. Verder zal HTC de strijd aan gaan met de Oculus Rift door met een nieuwe VR-bril op de markt te komen. 

De Samsung Gear 360

Op het gebied van virtual reality is Samsung de koploper. Zij komen dit jaar met de Gear 360, de bril waarmee je 360 graden kunt filmen en afspelen.

Bron: VR expert en VR-bril.nl

De allereerste VR-bril

Mattel komt dit jaar met een VR-bril van eigen makelij. Vanzelfsprekend met de VR spellen en filmpjes die razend echt lijken. In de AppStore van Apple staat ‘VR-app’ met stip op nummer 1 en de Playstore van Google heeft een speciale plek voor virtual reality apps ingericht. Hier kan je alle spellen vinden die je met de VR-bril kunt spelen zoals schieten, vliegen, maar ook een concert van Paul McCartney.

Leuke virtual reality apps voor de iPhone zijn: 
- Jurassic Virtual Reality
- CMoar Rollercoaster
- Audi A4 VR Experience
- Roller Coaster VR
- VR One Cinema

Leuke virtual reality apps voor Android smartphones:
- Virtual Reality Showroom
- Audi A4 VR Experience 
- Durovis Dive Roller Coaster
- Google Street View VR
- Jurassic Virtual Reality

Leuke virtual reality apps voor Windows zijn:
- Coptar
- InMind

Wat gaat er betreft virtual reality nog meer komen?

Virtual reality is afkomstig uit de game-industrie en kan mensen urenlang blijven boeien. Vanzelfsprekend willen meerdere branches zoals webshops en marketeers deze formule gebruiken. Er wordt op dit moment een VR-software ontwikkeld voor andere branches. Voor architecten en makelaars om een huis te verkennen, voor webshops om in de winkel te kunnen shoppen en voor de Franse Artsen Zonder Grenzen om artsen alvast voor te bereiden op het ziekenhuis en de omgeving aldaar. Op educatief gebied kan VR ook een belangrijke rol gaan spelen. 

De uitdaging van virtual reality

De uitdaging van VR zit hem in de software. Het demo-filmpje van de eerste Oculus Rift ging over een achtbaan. Het was niet erg scherp en vrij passief. Probeer jezelf voor te stellen hoe het straks eruitziet wanneer je optimaal scherp kunt filmen en afspelen en niet te vergeten zelf ook VR-filmpjes kunt maken. Ook het formaat van de VR-bril zal verkleinen en de snoertjes zullen verdwijnen.

Tot slot

Over het algemeen zijn we bekend met nieuwe innovaties vanuit Defensie. Denk aan auto’s, vliegtuigen, navigatie en afstandscommunicatie. In deze tijd komt er steeds meer vanuit de social media en game-industrie. Dit geeft een zonnige toekomst voor de nieuwe economie!

Meer weten over deze bril? Je kunt je vraag mailen naar info@oamkb.nl.

mei, 2016

Virtual reality kent dit jaar grote populariteit, Virtual reality,  3D, bril, virtual reality bril, OAMKB, gratis, uitdelen