Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Verslag van de Crowdfunding Day met OAMKB

crowdfunding day oamkb

OAMKB gaf 2 lezingen op Crowdfundingday:

  • Risk, ROI and Transparancy: Pascale Petiet & Renée Petiet
  • Crowdfunding and Alternatives: Mendel Chiu & Pieter Kuenen
 
 

Accountant steeds belangrijker

De Crowdfundingday werd vooral bezocht door investeerders en banken. De Rabobank was hoofdsponsor. De investeerders toonden zich onzeker over het risico van Crowdfunding. Directeur van Geldvoorelkaar Edwin Adams benadrukte dat een accountantsverklaring verplicht is gesteld en dat zij voorkeur geven aan bedrijven als OAMKB om de aanvraag van de ondernemers te begeleiden. Niet alleen tijdens de voorbereiding, maar vooral ook tijdens het ondernemen. Alle aanvragen via OAMKB worden daarom goedgekeurd door Geldvoorelkaar.
 
Directeur Bastiaan Burgwal van start-up Sparkholder gaf aan dat de banken steeds meer verantwoordelijkheid bij de accountant van de ondernemer leggen. Het is voor banken dan ook een geruststelling wanneer ondernemers een kwalitatief hoogwaardige accountant aan hun zij hebben.
 

"Stapelfinanciering uitkomst"

De financiering via banken is nog altijd het meest voordelig. Rentepercentages kunnen wel eens op 4,5% uitkomen, terwijl het voor Crowdfundingplatforms al snel naar de 10% gaat. MKB ondernemers kunnen niet snel bij banken terecht tenzij er met stapelfinanciering wordt gewerkt: een deel van de financiering wordt door ondernemer zelf gedaan (of een onderhandse lening van een familielid bijvoorbeeld), een deel door de bank en een deel d.m.v. crowdfunding. Deze manier van financiering neemt inmiddels een echte sprint. Wel kost deze manier van financieren meer tijd dan alleen crowdfunding.
 
Mail voor meer info naar info@oamkb.nl
 
Crowdfunding day oamkb,,crowdfunding, verslag, OAMKB, onderneming, mkb, boekhouder, financiering,