Verlagen winstbelasting MKB goed voor ondernemerschap | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Verlagen winstbelasting MKB goed voor ondernemerschap

Demissionair minister De Jager van Financiën wil de vennootschapsbelasting over de eerste 200.000 euro winst die een bedrijf boekt, structureel verlagen naar 20 procent. Dat staat in het Belastingplan, dat op Prinsjesdag wordt gepresenteerd, meldt het FD. 
De verlaging levert het bedrijfsleven, en met name het midden- en kleinbedrijf, € 250 miljoen euro op. MKB-Nederland vindt dit een goede stimulans voor het ondernemerschap en de economie.

Het verlagen van het laagste tarief in de vennootschapsbelasting, ook wel het mkb-tarief genoemd, was al een tijdelijke crisismaatregel die de afgelopen twee jaar gold. Voor die tijd betaalden ondernemers 20% over 25.000 euro winst, 23% over de winst tussen 25.000 en 60.000 euro en 25,5% over alle winst die daar bovenuit ging. MKB-Nederland is blij met dit plan, omdat de grote groep mkb-ondernemers nog steeds een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

De Jager is ook voornemens om de winstbelasting van de hoogste schijf (25,5%) te verlagen naar 25%. Een lagere winstbelasting moet Nederland aantrekkelijker maken als vestigingsland.
 
Dit artikel verscheen eerder op mkb.nl 


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X