Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Uitbreiding productportfolio Geldvoorelkaar.nl

Crowdfunding is booming in Nederland: het aantal projecten groeit aanzienlijk en het krijgt steeds meer invloed binnen MKB Nederland. Zelfs premier Rutte ging in gesprek met succesvolle crowdfunders op de ‘Crowdfunding Day Europe 2016’. Geldvoorelkaar.nl lanceerde de uitbreiding van hun productportfolio. Je kunt ook direct contact met OAMKB opnemen en we nemen de nieuwe leenvormen met je door.

Geldvoorelkaar.nl bedenkt steeds nieuwe financieringsoplossingen zodat MKB ondernemers de mogelijkheid krijgen om te kunnen groeien. Het platform komt daarom met de volgende leenvormen:

1. De aflossingsvrije lening

Bij een Aflossingsvrije lening wordt de hoofdsom aan het begin van de looptijd uitgekeerd. Afhankelijk van de looptijd van de lening wordt er tijdens de looptijd rente betaald per kwartaal of per jaar. Aan het einde van de looptijd wordt de volledige schuld in één keer afgelost. Deze lening kan zowel zakelijk als particulier aangevraagd worden.

Voordelen

Het voordeel van deze lening voor de lener is dat er geen sprake is van tussentijdse maandlast. Daarnaast is het voor de investeerder relatief een klein risico omdat de aflossing reëel verwacht mag worden en er kortere looptijden zijn. De lening kan ingezet worden voor situaties waarbij de aflossing op een zeker moment in de toekomst in één keer kan worden voldaan, bijvoorbeeld door oplevering van een project, verkoop van onroerend goed of betaling van een factuur.

Terugbetaling

De terugbetaling van de aflossingsvrije lening werkt als volgt:

In het kort

2. De groeilening - uitgestelde annuïtaire lening

Bij een Groeilening is de aflossing uitgesteld tot een periode van minimaal 3 en maximaal 18 maanden. De periode van uitgestelde aflossing start bij aanvang van de looptijd. Het volledige leenbedrag wordt aan het begin van de looptijd uitgekeerd.  Nadat de periode van uitgestelde aflossing is verlopen wordt gestart met het maandelijks betalen van de annuïteit bestaande uit rente en aflossing. Aan het einde van de looptijd is de volledige schuld afgelost. Binnenkort gaat de eerste Groeilening van start met 12 maanden uitstel. In dit geval is de financieringsbehoefte 30% lager.

Voordelen

De lener kan, zonder confrontatie van een direct ingaande aflossing, werken aan de omzetgroei. Daarnaast geeft het de kans aan de investeerder om op de juiste wijze haar groeiambitie te realiseren en ook te profiteren van een aantrekkelijke rente. Deze leenvorm kan een oplossing bieden voor jouw cliënten die bijvoorbeeld door een sterke groei op korte termijn cashflow te kort komen. Hierdoor kan niet direct een maandelijks annuïteit gefinancierd worden. Op basis van de verwachtingen is het echter realistisch te veronderstellen dat binnen afzienbare tijd wel aan de maandelijkse verplichtingen kan worden voldaan.

In het kort

Bron: Geldvoorelkaar.nl

Meer weten over de verschillende leenvormen en wat de beste oplossing voor jou zou zijn? Neem gerust contact op met OAMKB en we helpen je graag verder.

Juni, 2016
 

Uitbreiding productportfolio Geldvoorelkaar.nl, Crowdfunding, Geldvoorelkaar.nl, productportfolio, aflossingsvrije lening, ondernemer, OAMKB, partner, lening, financiering,