Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Toeslagen: geld verdienen zonder ervoor te werken !

Als je de aanvraag van toeslag laat doen door je adviseur, reken je op € 200,-*) kosten voor de aanvraag, terwijl de opbrengst varieert tot € 1.500,-. Je wilt natuurlijk geen geld kwijt zijn terwijl je misschien niets krijgt. Daarom zetten we hier op een rij wanneer je in aanmerking komt voor welke toeslag, zodat je jouw adviseur aan het werk kunt zetten. Hieronder zijn we ervan uitgegaan dat een toeslag minimaal 500,- op moet brengen zodat je daarvoor voor 200,- een adviseur in kunt huren en je er toch aan verdient.  
 
 
Voor alle toeslagen geldt: zit je eenmaal in de molen van de Belastingdienst, dan hoef je niet elk jaarde aanvraag opnieuw te doen. 
- Het inkomen van jou + je partner is minder dan 45.000,- *)   => zorgtoeslag 
- Het inkomen van jou + je partner is minder dan 29.000,-   => huurtoeslag 
- Je hebt kinderen en het inkomen van jou + je partner is minder dan 40.000,-  =>KBG 
- Je hebt kinderen in de opvang; elk inkomen, hoe hoog ook   => kinderopvangtoeslag 
 
*) tip: zorg dat je je DigiD klaar hebt, dat scheelt jouw adviseur werk en jou dus geld. Vraag jouw adviseur vooraf een maximumprijs af te geven: de adviseur mag niet meer rekenen dan je vooraf hebt afgesproken. De adviseur zal dan wel van je vragen dat je alle gegevens compleet aanlevert. 
*) tip: wanneer jouw inkomen ongeveer rondom het genoemde inkomen zit: vraag dan toch toeslag  aan op dat , dan blijf je recht houden op de toeslag.  Als je niets hebt aangevraagd en je levert je aangifte te laat in, dan vervalt het recht op de toeslag en krijg je helemaal niets. 
 
Houdt er wel rekening mee dat je wat terug moet betalen als je inkomen achteraf hoger blijkt. Zet de toeslag bijvoorbeeld op een spaarrekening. Als dan jouw aangifte is gedaan weet je of je het bedrag kunt houden (vakantie☺verbouwing) of dat je (een deel) moet terugbetalen.
 
Zorgtoeslag
Is jouw inkomen lager dan € 36.022,- per jaar, of € 54.264,- als je samenwoont => dan loont zorgtoeslag. Deze toeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de Nederlandse zorgverzekering. 
 
Huurtoeslag 
Voor de huurtoeslag moet jouw huur lager zijn dan € 652,52 per maand. Ben je jonger dan 23? Dan ligt de grens op € 361,66 per maand. Bovendien mag je inkomen niet te hoog zijn. Niet hoger dan € 21.625,- per jaar als je alleen bent, of € 29.350,- als je samenwoont.  
 
KBG (Kind Gebonden Budget)
Kindgebonden budget aanvragen is meestal niet nodig. Je ontvangt vanzelf bericht als je volgens de Belastingdienst recht hebt op kindgebonden budget.  Als de Belastingdienst dit niet automatisch gedaan heeft, kun je het zelf aanvragen of via jouw adviseur laten doen.  
 
Kinderopvangtoeslag
Het aanvragen van kinderopvangtoeslag, als je BSO of een gastouder betaalt, loont bijna altijd. Ook veelverdieners ontvangen kinderopvangtoeslag. 
 
Voor meer informatie www.toeslagen.nl of vraag een gratis adviesgesprek aan bij jouw Online Accountant MKB-er in de buurt!