Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Thema-update Rabobank

Rabobank Cijfers & Trends Thema-update beschrijft de actuele ontwikkelingen in de branches van het bedrijfsleven en verschijnt ongeveer tien keer per jaar. De nieuwste Thema-update is gewijd aan de ontwikkelingen in de accountancybranche.
 
 
Standaard Bedrijfsrapportages
Accountants en administratiekantoren worden allemaal geconfronteerd met opkomende automatiseringsmogelijkheden in hun klantbediening. De meest actuele vormen de Standaard Bedrijfsrapportages (SBR). De veranderingen die de SBR met zich meebrengen, bieden nieuwe mogelijkheden.
 
Meer ruimte voor nieuwe diensten
Doordat administratieve dienstverlening en controle efficiënter ingezet kunnen worden (door SBR en andere automatiseringsoplossingen), ontstaat er meer ruimte om nieuwe diensten te ontwikkelen. De klant staat echter niet te springen om hiervoor extra te betalen. Accountancykantoren moeten daarom innovatief omgaan met het aanbieden van deze nieuwe diensten.
 
Belangrijk is dat accountants zich realiseren dat nieuwe diensten niet automatisch omzetverhoging betekenen, maar eerder omzetbehoud.

Lees meer over de ontwikkelingen in de Thema-update Accountancy (PDF, 194 kB)

Bron: Rabobank.nl