Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Telecom-vechtjassen Belsimpel groeiwonder

Telecom-vechtjassen Belsimpel groeiwonder

Met een duizelingwekkende 16155 procent omzetgroei in 5 jaar mag online belwinkel Belsimpel zich scharen bij de snelst groeiende...

Met een duizelingwekkende 16155 procent omzetgroei in 5 jaar mag online belwinkel Belsimpel zich scharen bij de snelst groeiende Nederlandse bedrijven deze eeuw. Ze wonnen er donderdagavond de Fast 50 Awards mee van Deloitte in de Fokker Terminal in Den Haag. Het geheim? "Wij zijn extreem fanatiek", zegt mede-oprichter Jeroen Doorenbos tegen DeOndernemer.nl.

    Overzicht: de complete lijst van de Fast 50 2012

 

Belsimpel komt in het rijtje van succesvolle startups als TomTom. De Fast 50 Awards worden jaarlijks door accountantsbureau Deloitte uitgereikt aan de snelst groeiende techbedrijven over een periode van vijf jaar. Doorenbos leidt Belsimpel samen met Jeroen Elkhuizen. Het bedrijf dat zich een 'Phonehouse zonder winkels' noemt, verwacht dit jaar 100 procent omzetgroei naar 24 miljoen euro.

Hoe hebben jullie de gigantische groei bereikt?

Doorenbos: "Wij opereren in een vechtmarkt en zijn ontzettend competitief. Dag in dag uit keihard werken. Sneller leveren dan de concurrenten. Met scherpere prijzen. Wij zien Jumbo en Amazone als inspiratie. Letten op de details en zorgen dat de omzet doorgroeit."

16155 procent groei. Hebben jullie je daar weleens over verbaasd?

Elkhuizen: "We zijn we helemaal niet bezig met groeicijfers. We zijn alleen bezig met de beste worden. Het gevolg daarvan is een sterk groeiende omzet."

Drinken jullie nooit samen een biertje op het succes?

Doorenbos: "Morgen gaat wel een groot feest worden. We hebben de leukste kantine van Nederland, met leuke gadgets zoals een XBox en Playstation. Nee, er staat geen tap, maar bier laten we zeker aanrukken."

Met zo'n astronomische groei kan het eigenlijk alleen maar minder gaan. Wat is de grootste valkuil voor jullie onderneming?

Doorenbos: "Je moet niet achteroverleunen. No nonsense en hard werken. Zo zijn we ook groot geworden."

Waar staan jullie over vijf jaar?

Elkhuizen: "Over vijf jaar zijn wij de beste webshop in de mobiele telefonie. Als je aan een boek denkt, denk je aan Bol.com. Als je aan een telefoon denkt, denk je aan Belsimpel."

Bron: De Ondernemer

Tags: gsm, hsdpa, umts, bellen, mobiel, telecom, simpel, groei, winst