Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Subsidieregeling Duurzame Energieproductie opent op 1 maart 2010

1 maart 2010 opent de subsidieregeling voor de categorieën zon-PV klein (zonnepanelen klein), biomassa, waterkracht, wind op land en WKK.

Wie energie wil produceren op een manier die het milieu nauwelijks belast, kan gebruik maken van de Subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE). ‘Den Haag’ ondersteunt hiermee projecten die nog net niet uit de kosten komen. Duurzame energie is energie die niet wordt opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden, maar door schone, onuitputtelijke bronnen.
 

Iedereen die elektriciteit of gas gaat produceren op een duurzame manier, kan gebruikmaken van de SDE. De regeling geeft particulieren, bedrijven en instellingen die investeren in duurzame energie een langjarige zekerheid. In 2010 kan je subsidieaanvragen indienen voor: (de categorieën) zon-PV (zonnepanelen), biomassa, waterkracht, wind op land, wind op zee en WKK.

Aanvraagperiode
Voor de categorieën zon-PV (≥ 1,0 kWp - ≤ 15 kWp), biomassa, waterkracht, wind op land en WKK opent de regeling op 1 maart 2010. De subcategorie zon-PV groot (> 15 kWp - ≤ 100 kWp) vormt een uitzondering. Deze opent op 31 mei 2010. Met uitzondering van de categorie WKK, sluit de regeling voor alle categorieën op 1 november 2010 om 17.00 uur. WKK sluit op 31 augustus om 17.00 uur.

Meer informatie
De Subsidieregeling Duurzame Energie 2010 zal worden uitgevoerd door Agentschap NL: http://www.agentschapnl.nl/sde Het Agentschap NL is een samenvoeging van de Economische Voorlichtingsdienst (EVD), Octrooicentrum Nederland en SenterNovem.