Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Student ziet eigen bedrijf zitten

Bijna een kwart van de studenten zegt ondernemer te willen worden. Een kleine 40 procent van de studenten is bezig met het opzetten van een bedrijf of heeft al een bedrijf. Dat blijkt uit het onderzoek Onderwijs en Ondernemerschap van het onderzoeksbureau EIM. Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt stuurde de resultaten dinsdag naar de Tweede Kamer.

e vindt dat het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen, dat in 2007 in gang werd gezet, zijn vruchten heeft afgeworpen. Dat programma stimuleerde instellingen in het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs om meer aandacht te besteden aan ondernemen. Dat is volgens Van Bijsterveldt ook gebeurd.
 
De staatssecretaris wijst erop dat steeds meer instellingen ondernemerschapsonderwijs opnemen in hun programma, dat studenten vaker op bedrijfsbezoek gaan en dat docenten veel contacten hebben met ondernemers.
 
Drie jaar geleden had nog maar13 procent serieuze plannen met het zelfstandig ondernemerschap. Bijna tweederde (62 procent) van de studenten stelt dat het ondernemerschap een belangrijk deel van hun beroepswens is. Dat is een verdubbeling in vergelijking met drie jaar geleden, aldus Van Bijsterveldt. Alleen het primair onderwijs blijft achter met de aandacht voor het ondernemerschap, constateert EIM.
 
Volgens Van Bijsterveldt zijn de eerste stappen gezet, maar is het nodig om ondernemend gedrag en onderwijs te blijven stimuleren. Ze wil samen met mensen uit het onderwijs de aanbevelingen van EIM verder uitwerken.
 
Dit artikel verscheen eerder op deondernemer.nl