Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Strategie met Ballen!

In het Rat Verlegh stadion vond op 3 oktober een boeiende ondernemersdag plaats. Tijdens de dag werden ondernemers geïnspireerd door een boeiende presentatie en een interactieve workshop. De ondernemersdag werd georganiseerd door Laurens Schoone (eigenaar van OAMKB Breda),  Ronald van IJsselmuide (eigenaar van OAMKB Roosendaal) en George van der Spek (eigenaar van OAMKB Krimpen a/d IJssel)

                                                  

 

 

 

Met een lege maag kun je je niet concentreren, daarom werden de ondernemers, bij de start van de dag, ontvangen met een uitgebreide lunch in de 1912 Lounge van het NAC stadion. Onder het genot van een hapje en drankje kon er uitgekeken worden op het veld van het stadion. Eigenaar van OAMKB Breda, Laurens Schoone, informeerde de deelnemers over het programma van de dag;

Avondje NAC

Na de lunch trapte accountant manager Marco van Dijnsen van NAC-Breda af. In de Beatrix lounge gaf hij uitleg over het zakelijk netwerk en de sponsormogelijkheden van Nac. Daarna gaf hij een kijkje achter de schermen van de organisatie en vertelde hij hoe de samenwerking met Manchester-City is vormgegeven. Weet jij waar de uitdrukking een “Avondje Nac” vandaan komt? Marco legt uit dat de uitdrukking is ontstaan doordat de allereerste eredivisie wedstrijd met kunstlicht is gespeeld in de jaren ‘70 in Breda. Inmiddels is het synoniem komen te staan voor het enorme feest dat zich telkens weer afspeelt in het stadion, bij een thuiswedstrijd in Breda.

Wat is jouw onderneming waard? 

De eerste presentatie van Jan van Wijngaarden, van JM Corporate Finance, ging over de waardebepaling en prijsstelling van je bedrijf. Wat is jouw onderneming waard? Wanneer ga je over verkoop nadenken? Of juist over kopen?  Jan legt uit welke factoren meespelen bij het tot stand komen van een verkoopprijs of aankoopprijs van een onderneming. Jan liet verschillende methoden de revue passeren en lichtte toe welke methode of soms combinatie van methoden kunnen worden gebruikt. Aan de hand van enkele voorbeelden demonstreerde Jan dat de waarde van je onderneming niet altijd gelijk is aan de prijs die je er voor krijgt. De boodschap is duidelijk: zorg dat je de spelregels van het onderhandelen beheerst. Jan maakt aan de hand van een aantal anekdotes uit zijn jarenlange ervaring duidelijk dat ze dit spel wel beheersen bij JM Corporate Finance. Uit de reacties in de zaal was duidelijk merkbaar dat het onderwerp leeft bij ondernemers.

Na de lezing Waardering van je onderneming was het tijd om de benen te strekken, een sanitaire stop te maken en een drankje te nuttigen bij de bar. 

Jouw droom werkelijkheid laten worden

Om 15:00 uur startte de workshop ´Strategie met ballen´
Niet meer stilzitten en luisteren, maar actief deelnemen aan de workshop van Ronald van IJsselmuide, welke ondernemers meeneemt in zijn sessie over ‘Strategie’. 
Maak een strategie gericht op de bestemming van de onderneming en bepaal voor jezelf waar je ooit een keer aangeland wil zijn met je onderneming.  

Hoe zorg je dat jouw persoonlijke droom en bestemming als ondernemer aansluiten op de wensen van je klanten zodat jouw droom ook werkelijkheid kan worden. Dit legt Ronald uit door zichtbaar te maken welke route je naar je bestemming kunt volgen. Duidelijk wordt dat die route regelmatig anders loopt dan jij had gedacht. Maar ook wordt duidelijk dat jij als ondernemer bepaalt hoe je omgaat met obstakels en je er uiteindelijk toch zelf voor zorgt dat je op je bestemming bij je persoonlijke droom uitkomt. 

De dag werd afgesloten, onder het genot van een borrel, in de bar van de Beatrix Lounge in het Stadion. Er werd nagepraat over de lezing en workshop en natuurlijk was er gelegenheid om te netwerken. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde en 
vooral inspirerende ondernemersdag! 

          

Wil jij, als ondernemer, ook een inspirerende dag van OAMKB bijwonen? Meld je dan aan voor een ondernemersdag bij jou in de buurt. 

Ondernemersdag Rat Verlegh Stadion,OAMKB, Ondernemersdag, Strategie met Ballen, Ondernemers,