Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Startende ondernemers betalen te veel

Startende ondernemers betalen te veel

Het opstarten van een bedrijf vergt veel geld. Starters doen echter nauwelijks een beroep op de financiële regelingen voor beginnende ....

Het opstarten van een bedrijf vergt veel geld. Starters doen echter nauwelijks een beroep op de financiële regelingen voor beginnende bedrijven, constateert de Belastingdienst waarover Businesscompleet bericht. Dat is jammer, want deze ondernemers betalen hierdoor vaak duizenden euro’s te veel.

Eerste jaren cruciaal
De overheid wil graag stimuleren dat mensen een onderneming beginnen. Een prima streven want de economie is gebaat bij ondernemende mensen. De eerste jaren van een onderneming zijn cruciaal. Het is tenslotte vaak een kwestie van erop of eronder om met je bedrijf een plek in de markt te veroveren. De overheid snapt dat en heeft er veel van over om uw onderneming te doen slagen.

Belastingaangiftes
In de loop der tijden zijn er veel regelingen in het leven geroepen om het u de eerste paar jaren wat makkelijker maken. Als u gebruik maakt van deze regelingen, kunt u zo duizenden euro's besparen op uw eerste belastingaangiftes. Een belastingkorting waarmee u uw bedrijf een vliegende start kunt geven!

Deze boodschap heeft echter vele startende ondernemers nog niet bereikt. Ze maken er geen gebruik van. Gewoonweg omdat ze niet van het bestaan afweten, niet denken dat het voor hen is, of het ingewikkeld vinden om uit te zoeken.

Bereken uw voordeel
De Belastingdienst wil nu alle startende ondernemers op de ondernemersfaciliteiten wijzen. U kunt nu op een makkelijke manier ontdekken welke regelingen voor u van toepassing zijn. En nog belangrijker: u kunt eenvoudig zien hoeveel u de eerste jaren kunt besparen. Hiervoor heeft de Belastingdienst een speciale rekenhulp voor startende ondernemers gemaakt. Deze rekenhulp maakt snel veel duidelijk. U kunt onder meer binnen twee minuten zien hoeveel uw startersvoordeel ongeveer kan zijn en hoe u er aanspraak op maakt.

Bron: De Ondernemer

Tags: starter, starten, betalen, kvk, ondernemer