Sociale innovatie moet hoog op het lijstje van MKB-onderneming komen te staan | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Sociale innovatie moet hoog op het lijstje van MKB-onderneming komen te staan

Als ondernemers echt verschil willen maken, moet sociale innovatie meer aandacht krijgen. Dat blijk uit een raport over sociale partners en sociale innovatie van het MKB van Wissenreat van Spaendonck. 

Kennisoverdracht binnnen bedrijven is een belangrijke voorspeller van succes van ondernemingen. Verschillende onderzoeken tonen het belang aan van systemen en relaties waarin kennis goed en efficient gedeeld wordt. Scholing en flexibilitiet zijn twee punten die meer aandacht verdienen op dit gebied, zo blijkt uit het rapport.

Opvallend is ook dat brancheverenigingen en vakbonden weining doen met sociale innovatie. Het EIM heeft eerder juist aangegeven dat sociale innovatie bijdraagt aan technologische ontwikkelingen en daarmee ook ontwikkelingen van de sector als geheel.

Het onderzoek beveelt vijf thema's aan die waar ondernemingen zich op moeten richten om sociale innovatie tot een succes te maken: arbeidsverhoudingen, flexibel organiseren, gezondheidsmanagement, employability en resultaatgericht belonen.Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X