Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Snel oplossing vinden voor problemen aanbestedingswet

Snel oplossing vinden voor problemen aanbestedingswet

MKB-Nederland en VNO-NCW gaan op zeer korte termijn samen met minister Verhagen aan de slag om de aanbestedingswet vlot te trekken. De uitwerking van de gids proportionaliteit heeft geleid tot een discussie. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden deze gids een belangrijk onderdeel van de nieuwe aanbestedingswet, die er nu snel moet komen. Betrokken partijen MKB-Nederland, VNO-NCW, VNG en NEVI werken samen aan een oplossing hiervoor en gaan in overleg met de minister.

Gids Proportionaliteit
In de Gids Proportionaliteit staan regels en normen voor eisen die overheden mogen stellen aan bedrijven die meedingen naar opdrachten. Bijvoorbeeld ten aanzien van relevante ervaring en grootte van het bedrijf. Een Kameramendement schrijft voor dat deze gids onderdeel moet zijn van de wet.

Eerlijke kans
De uitwerking van het ministerie heeft echter voor onduidelijkheden gezorgd. Die moeten volgens de ondernemers worden wegenomen. En snel, want de aanbestedingswet, die (kleinere) ondernemers een eerlijke kans moet geven bij overheidsaanbestedingen (100 miljard euro per jaar), heeft al veel te lang op zich laten wachten, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Bron: MKB Nederland

Tags: VNO, NCW, aanbestedingswet