Regeldruk moet nog meer worden aangepakt | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Regeldruk moet nog meer worden aangepakt

De Commissie Regeldruk bedrijven is van mening dat het huidige kabinet meer moet doen om de vraagstukken omtrent regeldruk aan te pakken. Dit schrijft de organisatie in een advies aan minister Verhagen van Economie, Landbouw en Innovatie. Het verlichten van enkele regels waar het kabinet zich nu mee bezig houdt is niet voldoende, er moet meer gebeuren.
Doel van het kabinet is om de administratieve lasten in 2012 met 10 procent te verminderen ten opzichte van 2010, om vervolgens een jaarlijkse redctie van 5% te realiseren. De Commissie is blij met een dergelijke doelstelling, maar geeft aan dat er meer moet gebeuren. Met name de terreinen van het bedrijfsleven waar de regeldruk nu erg hoog is, zoals in de bouw en de natuur- en milieu sector, zouden extra aandacht verdienen.

Ook wil de commissie dat voor elke nieuwe regel een andere regel wordt geschrapt, of in ieder geval minder regeldruk volgt. Basis voor een verminderde regeldruk zou een toenemend vertrouwen in het bedrijfsleven moeten zijn. 


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X