Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

RC schuld van de DGA aan zijn BV en mogelijke oplossingen

Stel je hebt een belastingschuld als DGA aan je BV: dan heb je een probleem als de schuld groter is dan 17.500 euro. Je hebt namelijk al geld opgenomen uit je BV zonder dat je er belasting over hebt betaald. Hoe groter de schuld, hoe groter je probleem. Boven de 100.000 euro gaat de Belastingdienst zeker een keer vragen stellen. Als de Belastingdienst stelt dat het een onzakelijke lening is moet je in 1x afrekenen, dan heb je een flinke aanslag aan je broek. Wil je dit voorkomen? Neem direct contact op met OAMKB en laat je adviseren door onze specialisten.

De laatste tijd is het “belastingvrij wegstrepen” van je schuld aan de BV in het nieuws geweest als product dat verkocht zou kunnen worden. Dat is niet zonder haken en ogen. De Belastingdienst heeft aangekondigd hier niet mee akkoord te gaan en zelfs valsheid in geschrifte erbij te halen. Sowieso zal je bij de hantering van deze methode de belastingdienst op jouw weg vinden en waarschijnlijk wordt een gang naar de rechtszaal onvermijdelijk met dure adviseurskosten als gevolg.

Wat is dan wel de oplossing? 

De fiscalisten van OAMKB hebben verschillende oplossingen hiervoor, afhankelijk van de situatie. In deze presentatie staan de mogelijke oplossingen genoemd. Vaak wordt het een combinatie: zoals het verhogen van het salaris, uitkeren van dividend, afstempelen AK want je hebt geen 18000 euro aandelenkapitaal meer nodig, het omzetten van agio in AK en vervolgens afstempelen.  Wil je weten wat in jouw situatie de beste oplossing is? Mail dan naar fiscaal@oamkb.nl.

 

Juli, 2016

Belastingdienst RC schuld van de DGA aan zijn BV en mogelijke oplossingen, DGA, pensioen BV, echtscheiding, partner, financiƫn, OAMKB, financieel adviseur, voorlichten, advies, bedrijfsadvies, DGA, belasting, belastingadvies