Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Overheid stapt over naar digitaal factureren

Het Rijk gaat mee met de tijd: vanaf afgelopen zaterdag is het voor bedrijven namelijk mogelijk om papieren rompslomp te omzeilen en rekeningen elektronisch in te sturen. Organisaties van de overheid, 78 in totaal, hebben zich de afgelopen periode geprepareerd op het zogeten e-factureren.
Om alles soepel te laten verlopen is een soort elektronisch postkantoor ingericht, Digipoort. Hier komen de facturen binnen, waarna ze worden doorgezet naar de juiste organisatie en afdeling. 

Om gebruik te maken van deze versoepelde dienst moeten bedrijven wel even een toolkit downloden die dit mogelijk maakt, dit kan op www.logius.nl. Dit bedrijf is beheerder van de digitale processen op het ministerie van Binnenlandse zaken, en nu dus ook beheerder van het postkantoor van de overheid. Het initiatief komt van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, alwaar minister Verhagen er naar streeft om in 2018 alle overheden (inclusief provincies en gemeenten) te laten werken met digitaal factureren.