Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Orden de bestanden en mappen op je harde schijf

Bestanden doorzoeken kan met Vista en Windows 7 snel, maar een goede bestand- en mapindeling blijft belangrijk. Enkele tips:

Geef duidelijke namen aan bestanden.
Begin bijvoorbeeld elke bestandsnaam met de aanmaakdatum en sluit af met het versienummer, bijvoorbeeld 20090511 - Belastingsaangifte - v1. Vroeger kon je geen spaties gebruiken, maar sinds Windows 95 is dat wel al mogelijk. Gebruik ook voldoende mappen. Maak bijvoorbeeld eerst een map aan met je eigen naam, met daarin andere mappen zoals Privé of Werk,  met daarbinnen weer andere mapen.  Overdrijf niet, want anders moet je te vaak klikken voor je bij de juiste map bent. 

Efficiënter zoeken
Met Windows 7 of Vista kan je via de Start-knop zowel bestandsnamen als bestandsinhoud doorzoeken. Via de Verkenner kan je dit beperken tot een bepaalde map. Gebruikers van Windows XP kunnen Windows Search 4.0 (http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/desktopsearch/getitnow.mspx) installeren voor vergelijkbare mogelijkheden. In Vista en Windows 7 kan je zoekopdrachten bewaren. In de Verkenner selecteer jedan  Zoekactie opslaan nadat je een zoekopdracht uitgevoerd heeft.

Labels toevoegen
Aan elk bestand kan je labels (tags) toevoegen. Zie het als als onderwerpen of trefwoorden voor een bepaald bestand, bv. accountant, bank, klant, website. Geef een bestand labels (gebruik een puntkomma om ze te scheiden) via de Verkenner: selecteer een bestand en voer onderaan de labels (of tags) in. Ook in bepaalde programma’s, zoals Office, zijn labels toevoegbaar. In het zoekvak van Windows kan je een labelnaam ingeven om vlug de bijbehorende bestanden te vinden.

Sorteren en kolommen toevoegen
Voeg in de Verkenner zelf kolommen toe door de kolomhoofding te selecteren met de rechtermuisknop. Nuttig zijn bijvoorbeeld Gecreëerd op, Titels, Auteurs, etc. Het daadwerkelijk selecteren van kolomhoofding, ordent bestanden op dat criterium (bijv. A-Z). Een tweede klik keert het om (bijv. Z-A).