Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Ook ondernemers aansprakelijk voor lekken persoonsgegevens

Ook ondernemers aansprakelijk voor lekken persoonsgegevens

Organisaties die hun beveiliging niet op orde hebben waardoor persoonsgegevens op straat komen te liggen, kunnen vanaf mei 2013...

Organisaties die hun beveiliging niet op orde hebben waardoor persoonsgegevens op straat komen te liggen, kunnen vanaf mei 2013 worden beboet. Dat staat in een wetsvoorstel dat vrijdag 13 juli 2012 door de Ministerraad is goedgekeurd.

Als er data op straat komt te liggen, is dat veelal de schuld van de beherende organisatie zelf, die haar beveiliging niet op orde heeft. Het College Bescherming Persoonsgegevens constateerde dat al langer, maar had geen wettelijke middelen om hieraan sancties te kunnen verbinden. Met het nieuwe wetsvoorstel komt hierin verandering. Publieke organisaties als de Belastingdienst of het UWV kunnen hiermee te maken krijgen, maar ook particuliere bedrijven die naar oordeel van het CBP onzorgvuldig met de beveiliging van persoonsgegevens zijn omgegaan. De boete die kan worden uitgedeeld is maximaal 450.000 euro. (Bron: securitymagazine.nl)

Bron: BusinessBox