Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Onzekerheid veranderende wet- en regelgeving grootste bedreiging voor zakenwereld

Het derde jaarlijkse rapport 'Global Business Risk' van Ernst & Young benadrukt dat organisaties in alle bedrijfstakken te maken hebben met bedreigingen nu de wereldeconomie opklimt uit de recessie. Het gaat niet alleen om bekende maar ook om nieuwe bedreigingen die een remmende werking hebben op de ontwikkeling van bedrijven.

In een serie diepte-interviews stelden ruim zeventig directeuren en analisten van toonaangevende ondernemingen binnen veertien verschillende branches een overzicht op van de belangrijkste zakelijke risico's voor elke sector voor het komende jaar.
 
Marinus de Pooter, director Risk Advisory en solution leader Enterprise Risk Management bij Ernst & Young Nederland, geeft aan: "Evenals in voorgaande jaren tonen de nieuwe risico's aan dat voortdurende alertheid van bestuurders en toezichthouders geboden blijft."
 
Grootste zorgen
Binnen de meeste sectoren kwam de onzekerheid als gevolg van veranderende wet- en regelgeving en compliance opnieuw als grootste bedreiging naar voren. Dit werkt volgens de respondenten remmend op de zakelijke besluitvorming. Maar ook de toegankelijkheid van krediet en de dreiging van voortdurende zwakke economische prestaties in sommige delen van de wereld stonden hoog op de ranglijst van mogelijk zorgwekkende punten.
 
Nieuwe uitdagingen
Werving en behoud van talent blijken dit jaar aanzienlijk te zijn gestegen op de risicoladder. Dat geldt ook voor zakendoen met opkomende markten. Risico's in verband met maatschappelijke acceptatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn dit jaar nieuwkomers op de ranglijst. Hierdoor ontstaat het beeld dat het bedrijfsleven te maken krijgt met andere uitdagingen nu het economisch herstel vorm begint te krijgen.
 
Lees verder op accountant.nl