Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Online boekhouden en de eigen verantwoordelijkheid voor werknemers

Er zijn steeds meer bedrijven met personeelsleden die deeltijd of zelfs voltijd buiten het bedrijf werkzaam zijn. Ze werken vanuit huis of op een andere locatie zonder direct toezicht. Hoe kun je deze werknemers aansturen en hoe kun je ze motiveren om zichzelf “leiding te geven”? Vergelijk het met online boekhouden, online werken kan vanaf elke locatie op welke tijd dan ook. Zo houden werknemers hun balans tussen gezin en werk.

Meer weten over de voordelen en valkuilen bij online boekhouden? Neem direct contact op met de financieel professionals van OAMKB.

Vooruitstrevend werken is goed voor werknemers en voor je bedrijf

Naast de “V” in “vooruitstrevend” hebben we ook de Vrijheid die een werknemer heeft, de Verantwoordelijkheid die iemand over zichzelf neemt, en het Vertrouwen die de werkgever moet stellen in het personeel.

De werkgever of direct leidinggevende bepaalt de kaders en doelstellingen, de werknemers kunnen vervolgens de taken onderling verdelen. Net zoals bij de online boekhouding, is meten, weten. Je kunt je op deze vooruitstrevende wijze werken door als eerste objectief te bepalen parameters in te stellen zoals tijd en kosten.

Hoe ga je te werk?

Er zijn vijf stappen om dit systeem in te richten:

Vergelijk het met online boekhouden waarbij je goede werkafspraken maakt, waarna alles automatisch verloopt.

Eigen verantwoordelijkheid en overzicht

De werkgever of direct leidinggevende zal de individuele werknemers voortdurend monitoren om prestaties in kaart te brengen, dit is ook de persoon die gerichte vragen stelt waarbij zelfreflectie van de werknemers een belangrijke rol speelt. Stuur op de zaken waar de werknemer mee door moet gaan, benadruk de kwaliteiten die meer op de voorgrond mogen komen, en benoem de zaken waar de individuele werknemer beter mee kan stoppen. Online extern werken is niet veel anders dan online boekhouden, je houdt continu zicht op de situatie en ziet alle recente resultaten samenkomen tot één geheel.

Motivatie en Inspiratie

Benader het proces altijd vanuit positieve prikkels. Zo kun je werknemers motiveren door ze een compliment te geven over de taken die ze goed uitvoeren, en ze aansporen om verder te gaan op het ingeslagen pad. Je geeft duidelijk aan welke zaken beter kunnen, met praktische handvatten om deze te verbeteren. Dat zal het personeel inspireren. Het doel is de verantwoordelijkheid van elke werknemer te vergroten, en ze voldoening (nog een “V”!) te geven voor het werk waar zij hun stempel op hebben gedrukt. Het personeel wordt zo “eigenaar” van hun eigen taken, wat ze hetzelfde gevoel geeft als bij zelfstandig ondernemerschap.

Van online boekhouden naar online communiceren

Op één been kun je niet staan, dat is eigenlijk ook de filosofie van OAMKB wat betreft online boekhouden; je werkt zoveel mogelijk online volgens standaard processen, maar dit moet altijd in balans zijn met communicatie tussen de betrokken partijen. Communicatie kan direct in persoon, maar ook zeker via tekstberichten zoals WhatsApp, Messenger of SMS. Houd de drempel voor onderlinge communicatie zo laag mogelijk en blijf het team “voeden” (de laatste “V”). Laat bij dit proces de werknemers zoveel mogelijk zelfreflectie toepassen, dit is als een spier die je kunt ontwikkelen.

OAMKB is een landelijk netwerk van financieel professionals die zelfstandig werken, online en offline, op het gebied van online boekhouden en andere administratieve diensten. Binnen OAMKB werken we ook online samen, dat scheelt reistijd en veel overhead. Voor een goede communicatie hoef je niet dichtbij te zijn. Als je goed communiceert ben je altijd dichtbij met de online mogelijkheden.

Meer weten? Vraag advies bij één van de financieel professionals van OAMKB.

Maart 2018

 

online administratie, gegevens werknemers, AVG