Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Online administratie en offline winkelen; retail groeit weer!

Steeds meer diensten en werkzaamheden verlopen via internet. Denk aan de online administratie en online winkelen. Toch zien we in 2017 weer een sterke groei in de retail sector, ook in de winkelstraten wordt weer meer verkocht. Deze trend zal zich ook in 2018 en waarschijnlijk verder in 2019 voortzetten. Ontstaat er een goede balans in online en offline zakendoen?

Bij OAMKB regel je de online administratie in combinatie met een lokale financieel professional die offline voor je klaar staat. Neem contact op voor meer informatie.

Vaste kosten dekken

ZZP’ers en MKB’ers maken veel gebruik van online administratie omdat je als ondernemer altijd zicht houdt op de meest recente cijfers. En ook omdat je  tijdens het werk even tussendoor de online administratie kunt bijwerken. Wanneer je in de retail sector actief bent, en zaken als een winkelpand met personeelsleden moet betalen zijn dit terugkerende kosten die je in ieder geval moet dekken om overeind te blijven. Webshops hebben hier veel minder last van; je hebt geen winkelpand nodig, minder personeel en je hoeft vaak ook minder op voorraad te houden. De combinatie van online en offline verkopen blijkt voor vele bedrijven goed uit te pakken.

De winkelstraten lopen weer vol

In de online administraties zie je dat de economie aantrekt en er meer besteedbaar inkomen in omloop komt. In 2017 was dit al duidelijk waar te nemen, in 2018 zet deze trend zich voort en deze lijn kan waarschijnlijk ook naar 2019 worden doorgetrokken. Mensen verdienen meer met dezelfde baan, of komen vanuit werkloosheid weer in het arbeidsproces. En die volle portemonnee vertaalt zich naar de winkelstraten. De groei lijkt duurzaam te zijn volgens de professionals, dat biedt dus meer zekerheid voor ondernemers in de retail sector om nieuwe investeringen te maken die uiteraard netjes in de online administratie worden opgenomen.

Meer mogelijk in de online administratie

Met een drukte die de komende tijd nog verder zal toenemen is het meer dan ooit van belang om de online administratie op orde te krijgen en te houden. In 2017 was er een stijging van 3% te zien in de retail sector, met zelfs een omzetstijging van 4,5% dankzij de hogere prijzen van producten en diensten. In de retail staat een hogere omzet doorgaans ook voor meer winst, want de vaste kosten veranderen niet of nauwelijks. Op basis van een volledige online administratie kun je 24/7 kijken je cijfers en plannen maken voor de komende jaren. Hoe kun je het beste profiteren van deze sterke economie, en wanneer zal het tij gaan keren? Bespreek dit soort zaken ook met de financieel professional, zo kun je een doelgerichte strategie ontwikkelen voor de komende jaren. En ga zeker niet op je lauweren rusten, want de stijging komt nu vooral door een hoger besteedbaar inkomen, de retail sector heeft er zelf niet veel voor hoeven doen. Blijf daarom bezig met een effectieve online strategie, houd rekening met nieuwe marketing mogelijkheden en bouw aan een moderne visie op retail zodat je maximaal kunt profiteren van de markt, nu én in de toekomst.

Meer weten over online administratie met als doel een optimale bedrijfsvoering in te richten? Informeer bij jouw lokale financieel adviseur naar de mogelijkheden.

online boekhouden, online administratie, OAMKB, administratie, administratie online, online administratie mkb