Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Ondernemers zijn slecht op de hoogte van hun pensioen

Meer dan de helft van de ondernemers zorgt voor een extra inkomen na hun pensioen door op dit moment al te sparen (57 procent). Tevens gaan ondernemers voor een aanvullende pensioenregeling (38 procent), of doen zij in aandelen (18 procent) danwel onroerend goed (12 procent).Eén op de vijf ondernemers denkt door te moeten werken na het bereiken van de pensioenleeftijd. 

Het verschil tussen de generatie oudere ondernemers en de meer jeugdige is hier significant. Twintig procent van de jongeren geeft aan niet bezig te zijn met het regelen van extra inkomsten. Onder de 45-plussers is dit slechts 10 procent. 
 
Jonge ondernemers
Tevens hebben jongere ondernemers een slechter beeld van hun pensioen dan hun oudere collega's. Ruim zestig procent van de ondernemers jonger dan 45 jaar is neit op de hoogte van het bedrag van hun pensioen. 
 
Van de oudere ondernemer zegt de helft ‘geen idee’ te hebben van hun toekomstige inkomen. Slechts vier procent van de jongeren en vijf procent van de ouderen weet hoeveel zij maandelijks binnen zullen krijgen. 
 
Geen vertrouwen
Het besef dat het bergafwaarts gaat met het Nederlandse pensioenstelsel, is goed ingeslagen bij de meeste ondernemers. Bijna veertig procent van de ondervraagden verwacht niet dat hij het geplande pensioen ook daadwerkelijk uitbetaald zal krijgen. Slechts 25% verwacht het geplande pensioen te ontvangen.
 
Dit artikel verscheen eerder op deondernemer.nl