Ondernemers beoordelen mkb-beleid gemeenten | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Tesla, fiets, motor, boot, scooter of 2ehands auto van de zaak. Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Ondernemers beoordelen mkb-beleid gemeenten

Wie is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland? De komende maanden kunnen ondernemers zich op mkbvriendelijkstegemeente.nl uitspreken over het mkb-beleid in hun vestigingsplaats. De winnende gemeente wordt in april 2011 bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Het doel is gemeenten te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

De komende maanden spreken ruim 22.000 ondernemers, gemiddeld vijftig per gemeente, zich zowel telefonisch als via vragenlijsten op internet uit over het lokale ondernemersklimaat. Dit grootschalige onderzoek wordt uitgevoerd door HanzeConnect en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb. Bij het bepalen van de uiteindelijke rangorde worden aan elk van deze vier indicatoren wegingsfactoren toegekend.

MKB-Nederland heeft vorige week alle gemeenten van Nederland per brief opgeroepen om hun eventuele begrotingsproblemen niet af te wentelen op bedrijfsleven door de ondernemerslasten te verhogen. De hoogte van de gemeentelijke belastingen zal (dus) zwaar meewegen in deze verkiezing. Ondernemers worden actief benaderd om aan het onderzoek deel te nemen, maar kunnen ook uit zichzelf de vragenlijst invullen opwww.mkbvriendelijkstegemeente.nl.

Welke gemeente zich uiteindelijk de mkb-vriendelijkste van Nederland mag noemen, wordt in april 2011 bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht. In de aanloop naar de landelijke uitkomst wordt ook per provincie een winnaar uitgeroepen. Elke gemeente ontvangt uiteindelijk een onderbouwde rapportage van haar score.

MKB-Nederland heeft de landelijke versie van deze verkiezing voor het eerst in 2008 georganiseerd. De strijd werd toen gewonnen door het Noord-Hollandse Koggenland, gevolgd door Helden (Limburg) en Skarsterlân (Friesland).

Dit artikel verscheen eerder op accountant.nl


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X