Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Ondernemen = Varen in de Herfst

Al varend nadenken over je ondernemersdoelen en in hoeverre deze nog overeind staan. En dit in de herfst? Jazeker! Afgelopen vrijdag 13 oktober kon het allemaal tijdens de OAMKB ondernemersdag met als thema ‘Ondernemen = Varen in de Herfst’. De ondernemersdag werd georganiseerd door Roger Prins, Marco de Jong, Honoré Schreurs, Arend Pasma en Jeroen van der Vlies, allen eigenaar van verschillende OAMKB vestigingen in de regio Utrecht.

Honoré Schreurs trapte de dag af met een korte inleiding over de OAMKB partners en vertelde wat de gasten deze dag konden verwachten. Vervolgens gaven Roger Prins en Arend Pasma een presentatie over het Belastingplan 2018 en het nieuwe regeerakkoord. In kort bestek werden enkele - voor ondernemers relevante - wijzigingen in de fiscale regelgeving behandeld.

Hierna gaf Honoré een presentatie over het thema ‘Ondernemen = Varen in de Herfst’. Hij vroeg waarom de deelnemers zijn gaan ondernemen en welke verbinding ze zagen tussen ondernemen en “varen”? Hier werden zaken genoemd als vrijheid, kompas, je eigen koers kunnen varen, als kapitein van je schip kunnen kiezen met wie en voor wie je werkt. Bij de vraag waar de gasten aan dachten bij het verband tussen ondernemen en varen in de herfst, kwamen verschillende thema’s naar voren: flexibiliteit, een uitdaging als een kans zien en risico’s nemen. Honoré legde verder uit hoe de partners van OAMKB deze thema’s in de praktijk brengen en hoe ze hun klanten helpen hun ondernemersdoelen te bereiken.

Ondernemersdoelen bereiken

Als vervolg op deze presentatie werd er in de break out sessies voortgeborduurd op het thema. De gasten werden in kleine groepjes opgesplitst en gingen met elkaar in gesprek over in hoeverre de redenen voor het ondernemen nog overeind staan. Kun je je eigen keuzes maken, of voel je je toch vaak gedwongen door de markt of personeel dat je daardoor andere keuzes maakt. Werk je met klanten of medewerkers die je energie geven, of wil je hier iets in veranderen? Ook werd besproken of de ondernemers vinden of ze flexibel genoeg zijn, problemen ombuigen in kansen en hoe ze omgaan met risico’s. Dit leverde interessante groepsgesprekken op, waarbij vooral opviel hoe open iedereen was over zijn eigen verhaal. Aan het einde van deze sessies werden de uitkomsten en ervaringen door de groepsvertegenwoordigers met veel humor gepresenteerd. Dit leverde toch weer wat nieuwe denkrichtingen op voor menig deelnemer:

Ondertussen had de Inspiratieboot een mooie route afgelegd over de Eem van Amersfoort naar Baarn en weer terug. Bij terugkomst werd de barbecue aangezet en konden de gasten genieten van een heerlijk nazomers diner op het dek van de Inspiratieboot. De gasten gaven aan dat ze erg enthousiast waren over de varende locatie en dat ze ook zinvolle contacten hebben overgehouden aan deze dag. Het was een geslaagde ondernemersdag!

Wil jij, als ondernemer, ook een inspirerende dag van OAMKB bijwonen? Vul dan het contactformulier in en meld je aan voor een ondernemersdag bij jou in de buurt!

OAMKB Ondernemersdag Regio Utrecht, ondernemersdag, oamkb, financieel professional, ondernemen, herfst, varen, inspiratieboot, belastingadviseur, Honoré Schreurs, bedrijfsadvies amersfoort, bedrijfsadviseur