Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

OAMKB Teambuildingsdagen Valencia

We hebben er lang naar uitgekeken en woensdag 15 november was het dan zover; de OAMKB teambuildingsdagen in Valencia. Drie dagen waarin de OAMKB´ers elkaar beter leren kennen, samenwerkingen bespreken, plannen uitzetten voor 2018 en natuurlijk ook plezier met elkaar maken. 

Om 9:00 uur verzamelden we op het vliegveld in Eindhoven. De reis verliep voorspoedig en om 13:30 uur stapten we uit in het zonnige Valencia. Met 44 man stapten we in de bus naar Hotel Valencia Center. Hier ontmoetten we de OAMKB´ers die vanuit Amsterdam vlogen, eerder die ochtend, en de partners die een aantal dagen eerder naar Valencia waren vertrokken. De club van 56 OAMKB´ers was compleet. 

De plannen voor 2018

Om 15:00 uur startte de presentatie van Pascale Petiet, eigenaresse van OAMKB. Tijdens deze presentatie werd allereerst teruggekeken op het afgelopen jaar. Vervolgens was er aandacht voor de marketing en sales en hebben we besproken hoe we dit zo optimaal mogelijk in kunnen richten. Ook bespraken we de ontwikkelingen voor 2018 en hoe de OAMKB´ers hier op in kunnen spelen, om de klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen. 

Na de presentatie van Pascale was het woord aan Honoré Schreurs, OAMKB formule- coördinator sinds augustus 2017. Honoré schiep,tijdens deze presentatie, nogmaals duidelijkheid over zijn werkzaamheden en legde uit wat hij voor de OAMKB´ers kan betekenen en met welke zaken de franchisenemers bij hem terecht kunnen. 

Tijd voor beweging

Na de vliegreis en de presentaties hadden we lang genoeg gezeten en werd het tijd voor wat beweging! De groep werd opgesplitst in twee groepen en de activiteiten konden beginnen. 

De eerste groep stapte op de fiets voor een tocht door Valencia. We begonnen in het nieuwe gedeelte van de stad. We fietsten langs het bekende Ciudad de Artes y Ciencias. De gebouwen die hier staan zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava. De architect en ingenieur liet zich inspireren door het menselijk lichaam bij zijn ontwerpen. Zie jij dat er in terug? 


Toen de avond viel en de stad prachtig verlicht was, fietsten we langs tal van mooie parken die Valencia rijk is door naar de oude stad. In de oude stad parkeerden we de fietsen en genoten we van cerveza y vino. Op de weg terug naar de fietswinkel passeerden we nog enkele historische plekken, zoals de markthal van Valencia. 


Na de fietstocht sloten we de dag af, en hoe doe je dit in Spanje? Met tapas en sangria natuurlijk! 

Echte Valenciaanse Paella

Wist je dat de Valenciaanse paella wordt gemaakt met kip en konijn? Daar kwamen de OAMKB´ers achter tijdens de paella workshop. 

Op 5 minuten lopen vanaf de stad, op het platteland waar Pablo woont, waande je je in een compleet andere wereld. In de tuin van Pablo stond de paellapan al op het vuur, klaar om gevuld te worden met kip en konijn. 

Pablo had onze hulp nodig want de artisjokken, bonen en tomaten moesten nog gesneden worden. De handen moesten uit de mouwen! 


Gelukkig was er na het ´harde´ werk tijd voor ontspanning. Onder het genot van een drankje en allerlei lekkere hapjes luisterden we naar de mooie verhalen van Pablo. 

Na 3(!) uur was de paella klaar aan en konden we aan tafel. Wat hebben we gesmuld. 

En de winnaar is…….

Op donderdag moesten de OAMKB´ers vroeg uit de veren. Om 9:00 uur startte het programma, en het was gelijk een goed begin….de prijsuitreiking voor de hoogste klanttevredenheid en automatisering! 

Marina van Rossum, van OAMKB Sittard, won de eerste prijs voor de hoogste klanttevredenheid, met gemiddeld een 9,5. Het gemiddelde van alle OAMKB´ers is een 9,3! De winst voor het hoogste automatisering percentage ging naar Jolanda Spruijt van OAMKB Groningen. Jolanda scoorde een gemiddeld percentage van maar liefst 66%!


Na de prijsuitreiking gingen de OAMKB´ers zelf aan het werk. Ze kregen de opdracht 4 trainingen, per groep, voor 2018 samen te stellen. De uitkomsten van deze gesprekken werden aan het eind van de opdracht gepresenteerd door één van de groepsleden. Wie deed dit het best? Paul Harsveld van OAMKB Twente! Hij won kaarten voor een thuiswedstrijd van Ajax naar keuze. En het trainingsprogramma voor 2018 is inmiddels gevuld! 

Na het ochtendprogramma werden de groepen van de vorige dag omgedraaid en startten we weer met de fietstocht en paellaworkshop. 

Om 19:00 uur was het tijd om met de hele club te dineren. Met 56 personen was het volle bak in het restaurant. Het diner was voor de OAMKB´ers de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.Er ontstonden mooie gesprekken. Het werd nog een lange nacht……

En toen zat het er alweer op

Aan alles komt een eind dus helaas ook aan de teambuildingsdagen. Vrijdagochtend werden we om 9:30 uur opgehaald bij het hotel. Door de voorgaande avond was nog niet iedereen helemaal wakker, maar we waren compleet. 

Met nieuwe inzichten en mooie ervaringen vertrokken we naar Nederland. We kunnen terugkijken op leerzame, gezellige en vooral geslaagde dagen in Valencia! 


¨Ik heb diverse collega's ,die ik eigenlijk alleen van naam en gezicht kende, gesproken en veel beter leren kennen. Zonder uitzondering vriendelijke en enthousiaste mensen waar ik, indien nodig, een beroep op kan doen.¨, aldus Erik van de Stolpe, eigenaar van OAMKB Beverwijk en Heemskerk. 

Ivon Geurts van Kessel, eigenaresse van OAMKB Asten was enthousiast over de activiteiten;¨Ik vond het leuk om buitenactiviteiten te hebben met zulk mooi weer en ook de paella omdat dat iets specifieks van Valencia was.¨

Thomas Verbeek van OAMKB Nijmegen; ¨Ruime gelegenheid om mensen beter te leren kennen en afspraken te maken

November 2017

Teambuildingsdagen, Valencia, OAMKB, partners oamkb, fiscalist, teambuilding