Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Nederland wordt steeds ondernemender

De afgelopen jaren is Nederland steeds ondernemender geworden. Die trend blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op verzoek van minister Verhagen. Als 'de Nederlander' zou moeten kiezen, dan kiest vier op de tien voor het ondernemerschap, tegenover zes op de tien voor een 'normale' baan.

"Nederland scoort hoger dan de Verenigde Staten waar het gaat om het aandeel ondernemers in de beroepsbevolking. Ook het relatieve aantal starters is hier hoger", zegt Verhagen.

De laatste cijfers tonen aan dat ondernemers zo'n 12% vertegenwoordigen op de arbeidsmarkt. In de VS is dit bijvoorbeeld 'slechts' 10%. Uit de studie blijkt eveneens dat Nederland met een relatief lage werkloosheid de crisis behoorlijk heeft doorstaan. De afbouw van onze staatsschuld ziet Verhagen als één van de grootste uitdagingen. Ook de productiviteit van ons land is een punt van aandacht. Momenteel is deze uitzonderlijk hoog, maar door de vergrijzing moet Nederland innovatief zijn om de productie op dat niveau te houden.