Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Moet Het Nieuwe Werken wettelijk worden geregeld?

Volgens CDA'er Eddy van Hijum en GroenLinks-kamerlid Ineke van Gent moeten werknemers meer te zeggen krijgen over werktijden. Met name flexibele werktijden en thuiswerken moet meer onder de aandacht komen. De twee gaan zelfs zo ver dat werkgevers dergelijke verzoeken moeilijk kunnen afwijzen. Er moet dan een beargumenteerd bezwaar komen om een dusdanig verzoek niet in te willigen. 
 
 
Eén van de organisaties die al veel doet met het nieuwe werken is Moneypenny. Directrice Marianne Sturman zet zich al een decenium lang in voor het nieuwe werken. Een voorstander van een wet die het nieuwe werken vast zou leggen in ze echter niet. “Werkgevers en werknemers moeten zelf bepalen wat zij afspreken over werk en werktijden. De huidige wetgeving biedt genoeg ruimte om het te regelen. Een nieuwe wet hiervoor vind ik niet passend en te dwingend, omdat de overheid zich dan bemoeit met het bedrijfsbeleid”, zo vertelde ze aan Radio 1.
 
Over het algemeen wordt ook gesugereerd dat een cultuuromslag nodig is om het nieuwe werken te implementeren in onze bestaande bedrijfscultuur. Het zou nog generaties kunnen duren voordat het nieuwe werken in zijn puurste vorm in alle lagen van de arbeidsmarkt is doorgedrongen, maar elk initiatief helpt om dit proces te versnellen.